308
Τα πιτσιρίκια από την Καταλονία παρηγορούν τους αντιπάλους τους μετά από τον τελικό | twitter

Τα πιτσιρίκια της Μπάρτσα σε σεμινάριο fair play

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2016, 17:45
Τα πιτσιρίκια από την Καταλονία παρηγορούν τους αντιπάλους τους μετά από τον τελικό
|twitter

Τα πιτσιρίκια της Μπάρτσα σε σεμινάριο fair play

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2016, 17:45

«Mes que un club». Δηλαδή «κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος». Αυτό είναι το ιστορικό σλόγκαν που διέπει την λειτουργία της Μπαρτσελόνα. Και μπορεί τα τελευταία χρόνια οι ιδιοκτήτες της ομάδας της Καταλονίας να ενέδωσαν στα εκατομμύρια που προσέφεραν οι χορηγοί για να δουν το λογότυπό τους στην φανέλα των «μπλαουγκράνα», κάτι όμως φαίνεται πως εξακολουθεί να γίνεται διαφορετικά στα γήπεδα της Μπάρτσα.

Εκεί, τα παιδιά από πολύ νεαρή ηλικία μαθαίνουν εκτός από τα μυστικά του ποδοσφαίρου και την σημασία του σεβασμού προς τον αντίπαλο. Στον τελικό του World Challenge Cup λοιπόν που έγινε στο Τόκιο, η ομάδα των μικρών της Μπαρτσελόνα επικράτησε 1-0 της ιαπωνικής Ομια, κατακτώντας τον τίτλο. Ολοι τότε περίμεναν τους νεαρούς της «Μασία» (ακαδημία της Μπαρτσελόνα) να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς για τη μεγάλη τους νίκη. Τα αγόρια όμως διατήρησαν την ψυχραιμία τους και έκαναν κάτι που έκανε τους πάντες να λυγίσουν.

Βλέποντας τα παιδιά της αντίπαλης ομάδας να έχουν ξεσπάσει σε λυγμούς μη μπορώντας να διαχειριστούν την ήττα, έτρεξαν προς αυτά και προσπάθησαν να τα παρηγορήσουν. Τα πιτσιρίκια από την Καταλονία εμφανίζονται να πηγαίνουν σε έναν προς έναν τους αντιπάλους τους και να τους μιλούν σε φιλικό τόνο. Τα χτυπήματα στην πλάτη και οι αγκαλιές φαίνεται πως καταλάγιασαν τον πόνο των ηττημένων.

Να σημειωθεί πως αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί και την περασμένη σεζόν, σε παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου οι «μπλαουγκράνα» είχαν παρηγορήσει και πάλι τους αντιπάλους τους έπειτα από αντίστοιχη νίκη. Τότε μάλιστα υπήρχε στη μέση και η γνωστή μεγάλη κόντρα ανάμεσα στους δύο μεγάλους συλλόγους της Ισπανίας που οπωσδήποτε επηρεάζει ακόμα και τους νεαρούς αθλητές.

Το βίντεο έκανε γρήγορα τον γύρο του κόσμου. Πολλοί σχολίασαν το προφανές. Οτι δηλαδή η στάση αλληλεγγύης και σεβασμού των μικρών της Μπαρτσελόνα σίγουρα θα μπορούσε να διδάσκεται στους θεωρητικά πιο ώριμους αστέρες των μεγάλων γηπέδων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...