744
Μοντέρνα Σταχτοπούτα | EPA/HAHN LIONEL / POOL

Τα δάκρυα του Χάρι και τα τσουλουφάκια της Μέγκαν

Μοντέρνα Σταχτοπούτα
|EPA/HAHN LIONEL / POOL

Τα δάκρυα του Χάρι και τα τσουλουφάκια της Μέγκαν

Ο Χάρι είναι πολύ καψούρης με τη Μέγκαν. «You look amazing» της είπε με το που στάθηκε δίπλα του για να τον παντρευτεί και δεν χρειαζόταν να είσαι αναλυτής τέτοιων κοσμικών γεγονότων για να το διαβάσεις στα χείλη του. Με αυτό το αναψοκοκκινισμένο βλέμμα του φυσικού κοκκινομάλλη που παντρεύτηκε τη μελαχρινή που κάτι τσουλουφάκια της πετούσαν δεξιά κι αριστερά, ατίθασα κάτω από την τιάρα, έσπασε μια και καλή το αυστηρό βασιλικό πρωτόκολλο.

Μαμά και νύφη, Ντόρια Ράγκλαντ και Μέγκαν Μαρκλ-πλέον δούκισσα του Σάσεξ-, έκαναν τη διαφορά στον «γάμο της χρονιάς». «Η μητέρα αρνείται να πάρει τη θέση του πατέρα» είπαν τα βρετανικά μέσα, σχολιάζοντας την απόφαση της μαμάς της νύφης να μην παραδώσει η ίδια την κόρη της στον Χάρι μιας και ο πατέρας ήταν απών.

Κάθισε μόνη της στη θέση της και οι κάμερες δεν χόρταιναν να κάνουν κοντινά στην αυθεντική της συγκίνηση και στα εξωτικά της χαρακτηριστικά που αλλοιώνονταν σε στιγμές από έντονο κλάμα. Ιδανική εικονογράφηση ότι δεν είναι όλες οι οικογένειες τέλειες, αρτιμελείς και πανέτοιμες να φωτογραφηθούν. Μια τόσο αξιοπρεπής στάση μπορεί να σε φτάσει ως το παλάτι.

Μόνη της αποφάσισε να ανέβει και τα σκαλιά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και η Μέγκαν. Ναι εντάξει, μπορούμε εδώ να φάμε την ώρα μας κάνοντας όσα πικρόχολα σχόλια θέλουμε για την «καταφερτζού αμερικάνα ηθοποιό που τύλιξε τον πρίγκιπα». Αλλά η εικόνα μιας γυναίκας που αποφασίζει να διανύσει μια τέτοια πολιτισμική και κοινωνική απόσταση προσέχοντας ταυτόχρονα να μην παραπατήσει και μπουρδουκλωθεί μέσα στο μακρύ πέπλο της, έχει κάτι βαθιά συγκινητικό. Κάποιοι λένε ότι η Μέγκαν είναι αυτή τη στιγμή η πιο επιδραστική γυναικεία φιγούρα στον κόσμο. Ο χρόνος θα δείξει.

Το κακιασμένο σόι με τα ετεροθαλή αδέρφια της δεν ήταν φυσικά εκεί. Βρήκαν όμως τι να κάνουν: πήγαν προσκεκλημένοι ως σχολιαστές σε τηλεοπτικές εκπομπές των ΗΠΑ που θα μετέδιδαν ζωντανά τον γάμο. Η μοντέρνα Σταχτοπούτα παντρεύτηκε τον πρίγκιπά της-ήταν αφοπλιστικός ο Χάρι με τον τρόπο που την κοιτούσε και, φυσικά, όταν δάκρυσε μέσα στην εκκλησία. Ολα πήγαν καλά. Και η άμαξα που τους πήγε την πρώτη τους βόλτα με λιακάδα δεν έγινε κολοκύθα.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν ίσως όταν η γκόσπελ χορωδία, που σφράγισε με την παρουσία της τον πρώτο διαφυλετικό γάμο που συντελείται στο βασίλειο της Αγγλίας, τραγούδησε το «Stand by me»-επιλογή του ίδιου του ζευγαριού ήταν το κομμάτι.

Και κάπως έτσι, η Μέγκαν που έχει πολύ κατσαρά μαλλιά και τα ισιώνει αλλά κάποια τσουλουφάκια της την προδίδουν και πετάγονται δεξιά και αριστερά προσθέτοντας πόντους στο πιο φυσικό προφίλ της, παντρεύτηκε τον Χάρι, που έμοιαζε πραγματικά ευτυχισμένος δίπλα της.

2018-05-19T112023Z_1856965979_RC19E3D00320_RTRMADP_3_BRITAIN-ROYALS

Οταν ήταν μικρή, ο μπαμπάς της, που δούλευε ως φωτιστής σε τηλεοπτικές σειρές, την έπαιρνε μαζί του στα γυρίσματα του «Παντρεμένοι με παιδιά» (Married with children). Αλλη μια σημειολογική λιχουδιά: από το λούμπεν καθιστικό του loser Αλ Μπάντι, η Μέγκαν βρέθηκε στα σαλόνια της αριστοκρατίας.

Τελικά ίσως η οικογένειά της, μέσα από την αφοπλιστική παρουσία της μητέρας και την εκκωφαντική απουσία του πατέρα, να συμβολίζει όλα όσα είναι η Αμερική αυτή τη στιγμή: το καλό και το κακό που υπάρχουν ταυτόχρονα. Και βρίσκονται τελικά μέσα σε όλους μας. Αρκεί να έχουμε το θάρρος να παραδεχτούμε ότι είμαστε ημιτελείς και προερχόμαστε από ένα εξίσου ημιτελές περιβάλλον, που όμως μας έκανε αυτό που είμαστε: ανθεκτικούς στα εμπόδια και στις απουσίες.

Κάποια στιγμή, δευτερόλεπτα μετά τον γάμο, η κάμερα ενός ευφυούς εικονολήπτη έπεσε πάνω σε μία από τις δύο πρώην του Χάρι, που ήταν κι αυτές καλεσμένες. Για κακή της τύχη, την πέτυχε να δαγκώνεται μέσα στα μαύρα ρούχα που φορούσε, όμορφη αλλά όχι και τόσο χαρούμενη.

Παρακολουθήσαμε λοιπόν ένα δίωρο χορταστικό επεισόδιο μιας πολύ επιτυχημένης σαπουνόπερας, που κρατάει εδώ και πολλές σεζόν, έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και με αυτόν τον τρόπο, έριξε αυλαία για καλοκαιρινές διακοπές.

Η Μέγκαν θαύμαζε από μικρή τη μητέρα του Χάρι, τη Νταϊάνα. Είχε εμμονή μαζί της και ήθελε να της μοιάσει. Ειπώθηκε ακόμα και η ανατριχιαστική λεπτομέρεια ότι η σημερινή δούκισσα του Σάσεξ είναι 36 ετών. Οσο ακριβώς ήταν η Νταϊάνα όταν σκοτώθηκε. Οσοι πιστεύουν στις συμπτώσεις θα μπορούσαν να κάνουν λόγο για μια παράξενη πριγκιπική μετενσάρκωση μέσα σε ένα γοτθικό παρεκκλήσι που, ούτως ή άλλως, μοιάζει στοιχειωμένο ύστερα από τόσους γάμους, βαπτίσεις και κηδείες που έχει φιλοξενήσει μέσα στους αιώνες.

Κάθε αρχή είναι όμορφη. Το τι θα συμβεί στη συνέχεια, είναι πάντα στο δικό μας χέρι. Οι στίχοι του «Stand by me» είναι το καλύτερο σάουντρακ για ένα νέο ξεκίνημα. Είτε είσαι πρίγκιπας, είτε κοινός θνητός. Είτε η γαμήλια τούρτα σου στοιχίζει 50.000 ευρώ, είτε τρως ένα παγωτάκι από το περίπτερο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...