543
Χαμόγελα στη συνάντηση Τσίπρα - Γεννηματά αλλά μόνο παγωμένα... | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ INTIMEnews

ΣΥΡΙΖΑ καλεί Κίνημα Αλλαγής: Η κλήση του προωθείται…

Γιώργος Πιέρρος Γιώργος Πιέρρος 29 Ιανουαρίου 2018, 20:15
Χαμόγελα στη συνάντηση Τσίπρα - Γεννηματά αλλά μόνο παγωμένα...
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ INTIMEnews

ΣΥΡΙΖΑ καλεί Κίνημα Αλλαγής: Η κλήση του προωθείται…

Γιώργος Πιέρρος Γιώργος Πιέρρος 29 Ιανουαρίου 2018, 20:15

«Δυστυχώς για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι πλέον γνωστό το ποιος λέει ψέματα σε αυτόν τον τόπο». Το τελευταίο μήνυμα των συνεργατών της Φώφης Γεννηματά μετά την ενημέρωσή της από τον Πρωθυπουργό για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δείχνει ότι το Μαξίμου δεν βρήκε στο πρόσωπό της τον σύμμαχο που επιθυμούσε.

Για τον Αλέξη Τσίπρα το Σκοπιανό μοιάζει με σκακιέρα πάνω στην οποία μπορεί να κινηθεί για να προσθέσει στις δυνάμεις του την επίλυση ενός μεγάλου εθνικού ζητήματος που δεν κατάφεραν να λύσουν οι προηγούμενοι. Την ίδια ώρα προσπαθεί να χωρίσει σε άσπρα και μαύρα πιόνια όσους είναι υπέρ της επίλυσης και όσους αντιμετωπίζουν τις διαπραγματεύσεις με σκεπτικισμό.

Η αρνητική στάση των ΑΝΕΛ του στερεί την ελευθερία κινήσεων και έτσι το βλέμμα στρέφεται εκτός των τειχών του κυβερνητικού συνασπισμού – με τον υπό σύσταση νέο φορέα της Κεντροαριστεράς να θεωρείται προνομιακός συνομιλητής.

Καθόλου τυχαίες δεν είναι άλλωστε οι διαρροές του Μαξίμου που μιλούν για θετικό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών αλλά και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που εμφανίζεται σίγουρος ότι αν υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή πρόταση θα στηριχθεί από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Με το ΠΑΣΟΚ και ας βρωμάει…

Όλο και περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης εκφράζουν ανοιχτά πλέον την επιθυμία τους για συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής παρά τις μεγάλες διαφορές. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του Νίκου Φίλη -που ασκεί κριτική από τα αριστερά στην κυβέρνηση- σε ερώτηση πού αφορούσε τις συνεργασίες: «με το ΠΑΣΟΚ και ας βρωμάει», τόνισε. Παράλληλα, οι φωνές από τον ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται κατά του Πάνου Καμμένου πληθαίνουν, ωστόσο ο ίδιος δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει την θέση του κυβερνητικού εταίρου μαζί με τα προνόμια που την συνοδεύουν.

Αμέσως μετά την συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ ο υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι «οι ΑΝΕΛ κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και αυτή την έντιμη συμφωνία θα την τιμήσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι το τέλος της τετραετίας».

Δύσκολοι οι χωρισμοί αλλά συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες

Το επίμονο φλερτ από την πλευρά της κυβέρνησης δεν βρίσκει ανταπόκριση στο Κίνημα Αλλαγής. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Θέμα 104,6. «Να ξέρει ο κύριος Τσίπρας ότι εφόσον δεν μπορεί να συγκυβερνήσει  άλλο με τους ΑΝΕΛ τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές. Είναι δύσκολοι οι χωρισμοί αλλά συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Σε εμάς δεν θα βρει πρόθυμους συμπαραστάτες».

Στο Κίνημα Αλλαγής ξεκαθαρίζουν ότι η θέση τους δεν θα εξαρτηθεί από τον Καμμένο αλλά παράλληλα δεν πρόκειται να συναινέσουν σε καμία λύση αν δεν υπάρξει πλήρης, οριστική και εγγυημένη λύση σε όλα τα ζητήματα που εγείρουν αλυτρωτισμό.

Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον Καμμένο

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν και η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος έστρεψε τα πυρά του και κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι στην αντιπολίτευση και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον κ. Καμμένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο με Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Με τον Καμμένο να μην υποχωρεί από την θέση του για την μη χρήση του όρου Μακεδονία αλλά και να μην αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα ενώ το Κίνημα Αλλαγή κλείνει τις πόρτες, οι συνθήκες για το Μαξίμου δυσκολεύουν. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι ΑΝΕΛ θα τους μείνουν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...