781
Οι ίδιοι οι Σαββίδης και Μίχελ κινδυνεύουν με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία έως πέντε χρόνια | IntimeSports

Συνήγορος ΠΑΟΚ, το πιο δύσκολο επάγγελμα

Sportscaster Sportscaster 16 Μαρτίου 2018, 11:38
Οι ίδιοι οι Σαββίδης και Μίχελ κινδυνεύουν με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία έως πέντε χρόνια
|IntimeSports

Συνήγορος ΠΑΟΚ, το πιο δύσκολο επάγγελμα

Sportscaster Sportscaster 16 Μαρτίου 2018, 11:38

Τέσσερις μέρες τώρα, ο ΠΑΟΚ δικάζεται (και καταδικάζεται) για τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής. Της Black Sunday του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οσοι του δίνουν δίκιο, έξω από την οικογένειά του και την πόλη του, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Με τις υπερβολές τους, οι υπερασπιστές του μάλλον κακό του κάνουν, παρά καλό. Οπως οι δύο βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης (Αριστείδης Φωκάς της Ενωσης Κεντρώων και Γιώργος Λαζαρίδης των ΑΝΕΛ), οι οποίοι χθες, στη Βουλή, ζήτησαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού τον υποβιβασμό… της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Αλλά, το τι λέει ο καθένας δεν έχει καμία πρακτική σημασία. Σημασία έχει, τι θα πει -σήμερα- ο αθλητικός δικαστής.

Το κατηγορητήριο είναι βαρύτατο. Ακόμη πιο βαρύ είναι το κλίμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Βασιλειάδης έχει διακόψει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, δηλώνοντας ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Τα κανάλια παίζουν και ξαναπαίζουν το «ντου» του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, με τον ανάλογο σχολιασμό. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν πως τέτοια φρίκη δεν έχουν ξαναζήσει, στο παρελθόν, τα γήπεδά μας. Και η FIFA με την UEFA απαιτούν αυστηρές ποινές για τη βία, απειλώντας με ποδοσφαιρικό Grexit. Οχι ο πρωτοδίκης Σπύρος Καποδίστριας αλλά ο… Τσακ Νόρις να δίκαζε σήμερα, δεν θα μπορούσε να μείνει εντελώς ανεπηρέαστος.

277507
Ο βουλευτής Λαζαρίδης ήταν άφαντος στα κοινοβουλευτικά. Μέχρι που εμφανίστηκε η υπόθεση ΠΑΟΚ και Σαββίδη

Εάν κριθεί υπαίτιος για τη διακοπή του ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ απειλείται με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο βαθμών από το επόμενο. Στο βάθος, όμως, υπάρχει και το (ακραίο) σενάριο του υποβιβασμού, εφόσον ο Σαββίδης και ο Λούμπος Μίχελ βρεθούν ένοχοι για παράβαση του άρθρου 19 του Πειθαρχικού Κώδικα (περί απειλών εις βάρος αξιωματούχων του αγώνα), και η ΠΑΕ θεωρηθεί συνυπεύθυνη για τη συμπεριφορά τους. Οι συνήγοροι θα υποστηρίξουν ότι ο Σαββίδης δεν απείλησε κανέναν, αφού την ώρα του αγώνα μόνον οι φωτορεπόρτερ αντιλήφθηκαν το όπλο του, όταν έβγαλε το μπουφάν του, ενώ ο Μίχελ, με αυτό το «you are finshed today» που είπε στον Κομίνη, θέλησε να τον συμβουλεύσει να κατακυρώσει το γκολ του Βαρέλα, ειδάλλως θα τιμωρηθεί και θα «τελειώσει» ως διαιτητής.

Οι ίδιοι οι Σαββίδης και Μίχελ κινδυνεύουν με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία έως πέντε χρόνια. Και θα είναι πολύ δύσκολο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μην κριθεί συνυπεύθυνη για τη συμπεριφορά τους. Γιατί αυτοί οι δύο άνθρωποι, ο ένας ως ιδιοκτήτης και ο άλλος ως τεχνικός διευθυντής, ΕΙΝΑΙ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το πιθανότερο είναι, ακόμη κι αν καταδικαστούν, να μην επιβληθεί στην ομάδα η εσχάτη των ποινών (υποβιβασμός). Η αφαίρεση βαθμών, όμως, μπορεί να φτάσει ακόμη και τους μείον 9. Μείον τρεις για κάθε παράπτωμα, δηλαδή τη διακοπή του αγώνα, την απειλή του Μίχελ και την εισβολή του Σαββίδη μετά της συνοδείας του (ο οποίος κατηγορείται, επίσης, για βίαιη απώθηση του Βασίλη Δημητριάδη της ΑΕΚ).

1872629
Ο Μίχελ φαίνεται να απείλησε ευθέως τους διαιτητές του αγώνα

Ο διαιτητής του ντέρμπι της Τούμπας, αν και κλήθηκε από το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκ στην ακροαματική διαδικασία, δεν θα εμφανιστεί. Με επιστολή του από την Ηγουμενίτσα ενημέρωσε πως «προσωπικοί – οικογενειακοί λόγοι» δεν του το επιτρέπουν. Θα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Θα έπρεπε να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του ότι η τελευταία του απόφαση στο γήπεδο ήταν να «μετρήσει» το γκολ του ΠΑΟΚ, διαψεύδοντας μερικά εκατομμύρια μάτια θεατών και τηλεθεατών που τον είδαν, ξεκάθαρα, να το ακυρώνει. Για τον ΠΑΟΚ αυτή η μαρτυρία του Κομίνη θα ήταν λυτρωτική, διότι θα στοιχειοθετούσε το επιχείρημα πως δεν υπήρχε κανένας λόγος απειλής ή εκφοβισμού του.

Σύμφωνα με τη Live Sport, ο Σαββίδης είχε την πρόθεση να παραστεί στην εκδίκαση, ωστόσο, κατόπιν συστάσεων του νομικού τμήματος του ΠΑΟΚ, θα απολογηθεί δια υπομνήματος, όπως και ο Μίχελ. Η ΑΕΚ θα παραστεί στην εκδίκαση, παρότι δεν έχει κληθεί, για να αντικρούσει την ένσταση του ΠΑΟΚ (πως αρνήθηκε να βγει στο γήπεδο για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι).

Η εκδίκαση ορίστηκε πρωινή ώρα (10.30), κι όχι αργά το μεσημέρι ή το απόγευμα, ως συνήθως, σε μια προσπάθεια του δικαστηρίου να προλάβει να εκδώσει την απόφασή του αυθημερόν. Ακόμη κι αν τα καταφέρει, το πράγμα έχει και συνέχεια, στην Επιτροπή Εφέσεων -πιθανώς και στο Διαιτητικό Δικαστήριο- όπου θα προσφύγει ο ΠΑΟΚ. Ηδη, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει από το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ να κατακυρωθεί υπέρ του ο αγώνας με τον Ολυμπιακό και να μηδενιστούν οι «ερυθρόλευκοι», επειδή αποχώρησαν από την Τούμπα, ενώ ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο ίδιο Δικαστήριο, όπως έγραψε ο «Κόκκινος Πρωταθλητής», αιτούμενος να ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση, με την οποία αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ μετά τη ρίψη αντικειμένου που είχε στόχο τον Οσκαρ Γκαρθία.

Το… Πρωτάθλημα, μόλις άρχισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...