521
Πυκνοί καπνοί βγαίνουν από το αεροσκάφος | twitter

Συνετρίβη Boeing 737 στην Αβάνα της Κούβας με 114 επιβάτες

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 20:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/5/2018 23:57
Πυκνοί καπνοί βγαίνουν από το αεροσκάφος
|twitter

Συνετρίβη Boeing 737 στην Αβάνα της Κούβας με 114 επιβάτες

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2018, 20:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/5/2018 23:57

Περισσότεροι από 100 είναι οι νεκροί από τη συντριβή ενός αεροσκάφους Μπόινγκ 737 την Παρασκευή κοντά στην Αβάνα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Κούβας.

Τουλάχιστον τρεις γυναίκες ανασύρθηκαν ζωντανές από τα συντρίμμια και νοσηλεύονται σε τοπικό νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο αεροπλάνο σβήστηκε και οι Αρχές έχουν αρχίσει το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των θυμάτων. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Συνολικά, στο αεροσκάφος επέβαιναν 114 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 105 επιβάτες και εννέα μέλη του πληρώματος. Μεταξύ των επιβατών ήταν και πέντε παιδιά. Σύμφωνα με τα κρατικά κουβανικά μέσα ενημέρωσης, όλα τα μέλη του πληρώματος ήταν ξένοι. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν μεταξύ των επιβατών υπήρχαν και αλλοδαποί.

Το αεροσκάφος Boeing 737 που εκτελούσε πτήση από την Αβάνα για την πόλη Ολγκίν έπεσε σε ένα πατατοχώραφο, στα νότια της κουβανικής πρωτεύουσας λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί. Το Ολγκίν έχει κάποιες από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού και προσελκύει πολλούς τουρίστες.

“Ακούσαμε μια έκρηξη και μετά είδαμε ένα τεράστιο σύννεφο καπνού” είπε ο Χιλμπέρτο Μενέντες, ο οποίος διατηρεί εστιατόριο κοντά στο σημείο της συντριβής, στην αγροτική κοινότητα Μπογιέρος.

Ο Κάρλος Αλμπέρτο Μαρτίνες, ο διευθυντής του νοσοκομείου Καλίστο Γκαρσία της Αβάνας, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι μεταφέρθηκαν εκεί τέσσερις τραυματίες. Ο ένας όμως δεν άντεξε και πέθανε λίγο αργότερα.

Οι τρεις γυναίκες είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. “Είναι ζωντανή, αλλά έχει πολλά εγκαύματα και είναι πρησμένη”, είπε ένας συγγενής της μίας από αυτές.

Το αεροπλάνο είχε νοικιαστεί από μια μικρή μεξικανική εταιρεία, την Damojh ή Global.

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα, λοιπόν, έγινε γνωστό ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στην περιοχή Boyeros, η οποία βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου. Το Boeing 737 ήταν νοικιασμένο από την εταιρεία  Cubana de Aviación και βάσει της λίστας που είχε δηλωθεί, μετέφερε 104 επιβάτες, η ταυτότητα και η εθνικότητα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστές, συν το πλήρωμα, το οποίο ήταν ξένοι. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πλήρωμα αριθμούσε εννιά άτομα, γεγονός που αυξάνει τον αριθμό των ατόμων που ήταν στο αεροπλάνο, στους 113.

Προορισμός του Boeing φέρεται να ήταν η πόλη Holguín, η οποία έχει 350.000 κατοίκους και βρίσκεται στην Ανατολική Κούβα.

«Τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός θυμάτων» δήλωσε ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, μιλώντας σε δημοσιογράφους κοντά στο σημείο της συντριβής.

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν εννέα μέλη πληρώματος, όλοι τους «αλλοδαποί». Δεν έχει διευκρινιστεί όμως προς το παρόν αν αυτοί οι εννέα άνθρωποι περιλαμβάνονται στους 104 «επιβαίνοντες» ή αν 104 ήταν μόνο οι επιβάτες.

Τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια που αεροσκάφους. Σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα Granma της Κούβας, οι επιζώντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο και η κατάστασή τους θεωρείται κρίσιμη.

Πηγές του αεροδρομίου και αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επρόκειτο για ένα Boeing 737 το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από την Αβάνα για το Ολγκίν, στην ανατολική Κούβα και συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...