241
Ο Μπαρμπαρούσης κατά τη μεταγωγή του από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Συνέλαβαν τον Μπαρμπαρούση

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 09:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/06/2018, 12:20
Ο Μπαρμπαρούσης κατά τη μεταγωγή του από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Συνέλαβαν τον Μπαρμπαρούση

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 09:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/06/2018, 12:20

Στο Αγρίνιο τον έψαχναν, στην Πεντέλη τον βρήκαν. Επειτα από ένα ανθρωποκυνηγητό τριών ημερών οι Αστυνομικοί τελικά κατάφεραν να εντοπίσουν τον χρυσαυγίτη βουλευτή Κώστα Μπαρπαρούση ο οποίος μετά το χουντικό παραλήρημά του στη Βουλή όπου κάλεσε τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό αντιμετωπίζει κατηγορίες για εσχάτη προδοσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μπαρμπαρούσης που μετά τη φυγή του κρυβόταν στον τόπο καταγωγής του, την Αιτωλοακαρνανία, και είχε διαφύγει αρκετές φορές από την ΕΛ.ΑΣ. σε καταδίωξή του στην Εθνική Οδό, εντοπίστηκε σε σπίτι στην Πεντέλη. Οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και από εκεί στην Ευελπίδων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τους οποίους ακολούθησε πειθήνια, όταν του το ζήτησαν. Αργότερα είπε ότι δεν ήξερε ότι τον κυνηγούσαν και για αυτό δεν σταμάτησε στα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. το Σαββατοκύριακο.

Εις βάρος του Μπαρμπαρούση –ήδη υπόδικου στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση– εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης ύστερα από όσα είχε πει στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, καλώντας τις Ενοπλες Δυνάμεις να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Αμυνας λόγω της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ. Ενα τέτοιο κάλεσμα θεωρείται προτροπή σε πραξικόπημα και πράξη ενάντια στο πολίτευμα, άρα εσχάτη προδοσία.

Μπροστά στον κίνδυνο η Χρυσή Αυγή να βρεθεί ξανά σύσσωμη στο δικαστήριο και μολονότι οι βουλευτές της χειροκροτούσαν τον Μπαρμπαρούση στην ανίερη ομιλία του, ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος έσπευσε λίγο έπειτα να διαγράψει τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΧΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...