495
Διατηρεί τον χαρακτήρα αναψυχής, αλλά ανοίγεται και σε πιο εταιρικό κοινό | Zeus International

Συνέδρια και αναψυχή στην Αττική Ριβιέρα

Χριστίνα Πουτέτση Χριστίνα Πουτέτση 26 Απριλίου 2018, 22:01
Διατηρεί τον χαρακτήρα αναψυχής, αλλά ανοίγεται και σε πιο εταιρικό κοινό
|Zeus International

Συνέδρια και αναψυχή στην Αττική Ριβιέρα

Χριστίνα Πουτέτση Χριστίνα Πουτέτση 26 Απριλίου 2018, 22:01

Το όγδοο ξενοδοχείο της στην Ελλάδα, έκτο υπό την ομπρέλα της αλυσίδας Wyndham και το πρώτο franchise του brand «Dolce» στον κόσμο, λειτουργεί από τον Μάρτιο η εταιρία Zeus International.

Το ξενοδοχείο Dolce Attica Riviera, το οποίο εγκαινιάζεται επισήμως τον Μάιο ολοκληρώνοντας την α’ φάση τετράμηνης ανακαίνισης ύψους πέντε εκατ. ευρώ, βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή της Βραυρώνας, μόλις δύο χλμ. από τον ναό της Αρτέμιδας.

Στόχος του είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον του ταξιδιώτη στην «Αττική Ριβιέρα», αξιοποιώντας ως συγκριτικά πλεονεκτήματα την τοποθεσία του καθώς και τους συνεδριακούς του χώρους.

«Ο προσανατολισμός του ξενοδοχείου είναι η αγορά MICE και ο συνεδριακός τουρισμός. Διατηρεί τον χαρακτήρα αναψυχής, αλλά ανοίγεται και σε πιο εταιρικό κοινό» ως city resort ξενοδοχείο, σημείωσε ο ιδρυτής της Zeus International Χάρης Σιγανός, σε παρουσίαση σε δημοσιογράφους την Πέμπτη. Το brand Dolce κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των συναντήσεων και της φιλοξενίας γκρουπ.

Το ξενοδοχείο θα έχει πλέον 12μηνη λειτουργία με στόχο μέση ετήσια πληρότητα σε ποσοστό πάνω από 65%, ενώ συνολικά απασχολεί 200 άτομα προσωπικό. Απέχει 13 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το οποίο θα διατίθεται λεωφορείο (shuttle), ενώ αξιοποιεί την εγγύτητά του και με φιλοξενίες πληρωμάτων ή επιβατών σε περιπτώσεις καθυστέρησης/αναβολής πτήσεων. Αντίστοιχα, απέχει 32 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και 12 χλμ. από το λιμάνι της Ραφήνας.

Στον σχεδιασμό είναι να περάσει από την υπηρεσία all inclusive που διατηρεί σήμερα, σε πιο μεμονωμένη πελατεία και «ιδανικά από το 2019 να μπει στο δίκτυο πωλήσεων της Wyndham».

Ενα από τα 223 δωμάτια του συγκροτήματος
Ενα από τα 223 δωμάτια του συγκροτήματος

Το συγκρότημα καλύπτει έκταση 48 στρεμμάτων και έχει δυναμικότητα 223 δωμάτια, 123 μπάγκαλόους, επτά αίθουσες συνεδρίων, τέσσερα εστιατόρια και έναν από τους μεγαλύτερους χώρους θαλασσοθεραπείας στην Αττική.

«Οι πληρότητες της Αθήνας είναι ανεβασμένες και το μέγεθος δείχνει ότι υπάρχει εξέλιξη», σχολίασε ο κ. Σιγανός, αναφερόμενος στις επιδόσεις του προορισμού. Συγκρίνοντας με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως η Βουδαπέστη, τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. «Η ανάπτυξη της Αθήνας είναι μεγαλύτερη από αυτή της Ελλάδας». Ωστόσο, παρότι «στήνουμε ξενοδοχειακό προϊόν στην Αθήνα, δεν στήνουμε τουριστικό προϊόν», πρόσθεσε.

Η Zeus International παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενώ είναι στρατηγικός εταίρος της Wyndham Hotel Group στα Βαλκάνια. Κάτω από την προϊοντική ομπρέλα της Wyndham λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας το Wyndham Grand που άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2016, το Ramada Poseidon Loutraki Resort και το Wyndham Poseidon Loutraki Resort στο Λουτράκι, το Ramada Attica Riviera στο Μάτι και το Dolce Attica Riviera στη Βραυρώνα.

Επίσης δραστηριοποιείται και στο προϊόν «residence», με τη λειτουργία μέσα στον Μάιο του Wyndham Grand Residences & Suites στο κέντρο της Αθήνας, στο Μεταξουργείο, με 94 πολυτελείς σουίτες. Εστιάζοντας σε αυτό το είδος φιλοξενίας, ο κ. Σιγανός εκτίμησε ότι έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης και προσέλκυσης πελατών υψηλότερου εισοδήματος, προαναγγέλλοντας μια ακόμα επένδυση της εταιρίας σε residences στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Επίσης, ως ανεξάρτητα ξενοδοχεία λειτουργούν από τη Zeus International το LAZART Hotel στη Θεσσαλονίκη και το K29 στην πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...