281
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σύλληψη τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 09:24
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σύλληψη τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 09:24

Ενας άνδρας 32 ετών ο οποίος ομολόγησε ότι είναι τζιχαντιστής και ότι συμμετείχε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθη από την αστυνομία στην Αλεξανδρούπολη.

Την είδηση αποκάλυψε ο ιστότοπος alexpoli.gr. Σύμφωνα με αυτόν ο 32χρονος συνελήφθη την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη όπου είχε φτάσει από άλλη πόλη της Ελλάδας για να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα στην αρμόδια υπηρεσία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα αλλά και τον ΣΚΑΪ φέρεται να ομολόγησε πως είναι τζιχαντιστής και πως έφτασε πέρυσι στην Ελλάδα από τη Συρία, όπου υπηρετούσε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Ο συλληφθείς είναι Αφγανός και πήγε να καταθέσει αίτηση ασύλου την Πέμπτη. Κατά τη διαδικασία ελέγχου εμφανίστηκε το όνομά του καθώς εναντίον του εκκρεμούσε διαταγή απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Αφγανός είχε ήδη μπει στην Ελλάδα πέρυσι και ανά διαστήματα έμεινε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε ένα καμπ μεταναστών και προσφύγων στο Ωραιόκαστρο. Στη σύλληψή του οδήγησε η σύζυγός του που κατήγγειλε περιστατικά κακοποίησης της ίδιας και του παιδιού της σε κοινωνικό λειτουργό.

Μετά τη σύλληψή του ο 32χρονος Αφγανός παραδέχτηκε ότι ήταν ενεργό στέλεχος της Αλ Νούσρα από το 2012 και του ISIS από το 2014.

Μετά την ομολογία του και ενώ κρατείτο, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με το κορδόνι από τα παπούτσια του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Οι Αρχές προχώρησαν σε έλεγχο σε οικία που διέμενε στην Αθήνα όπου κατά το ρεπορτάζ εντοπίστηκαν στοιχεία και «πολύ σκληρό υλικό» για τη δράση του στη Συρία στις τάξεις του ISIS. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται πλέον οι επαφές που είχε στην πρωτεύουσα αλλά και στη Θεσσαλονίκη ο κατ’ ομολογίαν τζιχαντιστής, καθώς επάνω του βρέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ενδεχομένως και σήμερα Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...