264
Δεν μάσησε τα λόγια του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για τους λόγους που κρατούν πίσω τη χώρα | Intimenews / Κώστας Μπαλτάς

Στουρνάρας: «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν θα ήθελαν τη Δικαιοσύνη ανεξάρτητη»

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2017, 13:27
Δεν μάσησε τα λόγια του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για τους λόγους που κρατούν πίσω τη χώρα
|Intimenews / Κώστας Μπαλτάς

Στουρνάρας: «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν θα ήθελαν τη Δικαιοσύνη ανεξάρτητη»

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2017, 13:27

Στην προβληματική λειτουργία των θεσμών εστιάζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, για να εξηγήσει τους λόγους που κρατούν δέσμια τη χώρα, αφήνοντας μετά τα λεγόμενά του σαφείς αιχμές σε βάρος κυβερνητικών θέσεων, όπως π.χ. για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης ή του δημόσιου πανεπιστημίου.

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν θα ήθελαν τη Δικαιοσύνη ανεξάρτητη… Υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν τα πανεπιστήμια χωρίς αξιολόγηση», είναι η χαρακτηριστική αναφορά του διοικητή της ΤτΕ. στη συνέντευξη που παραχώρησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Accenture Greece», Κυριάκο Σαμπατακάκη.

Τα σχόλια του κ. Στουρνάρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας λίγες μόλις μέρες μετά τις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλά και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ και το πανεπιστημιακό άσυλο.

«Οι Έλληνες στο εξωτερικό μεγαλουργούν, διότι οι θεσμοί τους βοηθούν», επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας στη συνέντευξή του στην Ελλαδά όμως, και παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί, «οι θεσμοί υστερούν» και υπάρχουν ακόμη «οχυρά κατά της αριστείας».

Ο διοικητής της ΤτΕ κάνει ειδική μνεία στο πρόβλημα του λαϊκισμού, παραδεχόμενος βέβαια, ότι δεν πρόκειται για ένα φαινόμενο που συναντάται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον ευρωπαϊκό Βορρά. «Χρειαζόμαστε πολιτικούς που να έχουν το θάρρος της γνώμης και να λένε την αλήθεια, την αλήθεια στον ευρωπαϊκό Νότο, στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Πορτογαλία», τονίζει, ενώ αναφορικά με τις προοπτικές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης τάσσεται υπέρ της διαμόρφωσης μίας πιο «ολοκληρωμένης ομοσπονδίας». «Δεν μπορώ να πω σήμερα ότι είναι οι συνθήκες ώριμες για να καταλήξουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, αλλά σαφώς μπορούμε να κάνουμε θετικά βήματα», συμπληρώνει στην αναφορά του για το μέλλον της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...