404
Η Κάρι Φίσερ, το 2015, στην πρεμιέρα του «Star Wars: Η δύναμη ξυπνά», στο Λονδίνο | REUTERS/Paul Hackett/File Photo

Από υπνική άπνοια και άλλες αιτίες πέθανε η Κάρι Φίσερ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2017, 14:05
Η Κάρι Φίσερ, το 2015, στην πρεμιέρα του «Star Wars: Η δύναμη ξυπνά», στο Λονδίνο
|REUTERS/Paul Hackett/File Photo

Από υπνική άπνοια και άλλες αιτίες πέθανε η Κάρι Φίσερ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2017, 14:05

Η ακριβής αιτία θανάτου είναι άγνωστη. Αλλά το βέβαιο είναι ότι ενώ κοιμόταν, στις 27 Δεκεμβρίου, η Κάρι Φίσερ, λατρεμένη Πριγκίπισσα των «Star Wars» έχασε την αναπνοή της. Ο ιατρικός όρος είναι υπνική άπνοια, μία διαταραχή που προκαλεί την εξασθένιση ή τη διακοπή της αναπνοής για 10 με 15 δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια του ύπνου. Εκτιμάται ότι 100 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από τη διαταραχή.

Σύμφωνα, λοιπόν με ανακοίνωση του Γραφείου του Ιατροδικαστή της Κομητείας του Λος Αντζελες, που πραγματοποίησε τη νεκροψία στις 30 Δεκεμβρίου, διαπιστώθηκε ότι η Φίσερ πέθανε από υπνική άπνοια και «άλλους απροσδιόριστους παράγοντες».

Η Φίσερ έπασχε επίσης από αθηροσκληρωτική καρδιοπάθεια, ενώ «είχε κάνει χρήση πολλαπλών ουσιών», όπως αναφέρει η ανακοίνωση, χωρίς να προσδιορίζει αν η χρήση ναρκωτικών έπαιξε κάποιον ρόλο στο θάνατό της.

princess
Πριγκίπισσα Λέια

Στο πιστοποιητικό θανάτου, πάντως, αναφέρεται ότι η ίδια υπέστη καρδιακή προσβολή, κατά τη διάρκεια πτήσης στις 23 Δεκεμβρίου. Πέθανε ύστερα από τέσσερις ημέρες, σε ηλικία 60 ετών. Μία ημέρα μετά πέθανε η μητέρα της, Ντέμπι Ρέινολντς, σε ηλικία 84 ετών. Κηδεύτηκαν μαζί, σε μία διπλή τελετή προς τιμήν τους.

Η Φίσερ έπασχε από διπολική διαταραχή και από τον εθισμό της στην κοκαΐνη σχεδόν όλη της τη ζωή. Δεν το έκρυβε. Αντιθέτως. Μετά την αγωγή απεξάρτησης στην οποία υποβλήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η Φίσερ έγραψε το αποκαλυπτικό μυθιστόρημα «Postcards from the Edge», για μία εθισμένη στα ναρκωτικά ηθοποιό που αναγκάζεται να μείνει με τη μητέρα της. Το βιβλίο διασκευάστηκε αργότερα για τον κινηματογράφο, με πρωταγωνίστριες τη Μέριλ Στριπ και τη Σίρλεϊ Μακ Λέιν.

Απογυμνώθηκε ξανά για τα μάτια του κοινού της, μιλώντας με απόλυτη ειλικρίνεια για τη διπολική διαταραχή, σε συνεδρίαση της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ομοσπονδίας, τον Μάιο του 2004 στη Νέα Υόρκη. Μίλησε, ξανά, με τον βρετανό παρουσιαστή και κωμικό, Στίβεν Φράι, ο οποίος αντιμετωπίζει την ίδια ασθένεια, σε μία εκπομπή του BBC, το 2006.

«Η μητέρα μου αντιμετώπιζε τον εθισμό σε ουσίες και την ψυχική ασθένεια όλη της τη ζωή. Και τελικά πέθανε από αυτά», δήλωσε η 24χρονη κόρη της Φίσερ, Μπίλι Λουρντ.

Ο αδελφός της, Τοντ Φίσερ, δήλωσε ότι δεν σοκαρίστηκε από τα αποτελέσματα των ερευνών, τονίζοντας ότι τίποτε καμία έρευνα δεν φωτίζει τον θάνατο της αδελφής του. Αλλωστε δεν ήταν επιθυμία της οικογένειας να γίνει εξέταση από ιατροδικαστή.

«Μεγαλώνοντας αποκτάς σοφία. Και ένα σωρό σκατά μαζί», είχε πει η πνευματώδης ηθοποιός, κωμικός και συγγραφέας.

Τα απομνημονεύματα της «Πριγκίπισσας Λέια» με τίτλο «The Princess Diarist» κυκλοφόρησαν λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...