443
Ο νέος ιδιοκτήτης του θρυλικού -ελέω δύο Κυπέλλων Πρωταθλητριών- αγγλικού συλλόγου | INTIMENews/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στον Βαγγέλη Μαρινάκη (και) η Νότιγχαμ Φόρεστ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2017, 21:31
Ο νέος ιδιοκτήτης του θρυλικού -ελέω δύο Κυπέλλων Πρωταθλητριών- αγγλικού συλλόγου
|INTIMENews/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στον Βαγγέλη Μαρινάκη (και) η Νότιγχαμ Φόρεστ

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2017, 21:31

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανήκε για πέντε χρόνια στον Φαουάζ αλ Χασαβί, με τον οποίο η ομάδα παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια στην Τσάμπιονσιπ. Τον Ιανουάριο, αμερικανικό fund επιχείρησε να μπει «σφήνα» στη συμφωνία, καταθέτοντας πρόταση για τις μετοχές τoυ συλλόγου. Η συμφωνία, ωστόσο, δεν επιτεύχθηκε.

Αμέσως μετά τη φιέστα για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δηλώσει -για πρώτη φορά, επισήμως- ότι υπάρχει συμφωνία για την αγορά της Νότιγχαμ Φόρεστ, διευκρινίζοντας πως «και 100 Νότιγχαμ να πάρουμε, ο Ολυμπιακός θα προηγείται και θα είναι πάνω από όλα και όλους».

Πλέον, από την Πέμπτη, όπως μετέδωσε το BBC, σε ελληνικά χέρια ανήκει μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Αγγλίας -και κάτοχος δύο Κυπέλλων Πρωταθλητριών- η Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η συμφωνία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ολοκληρώθηκε, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος και ο γνωστός εφοπλιστής είναι πλέον ιδιοκτήτης της. Ετσι, κατέχει και δεύτερη ποδοσφαιρική ομάδα, μετά τον Ολυμπιακό.

Πρόεδρος θα είναι ο νομικός Νίκολας Ράνταλ, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε, ενώ επιτελικά πόστα θα έχουν και οι στενοί συνεργάτες του κ. Μαρινάκη, Σωκράτης Κομινάκης και Γιάννης Βρέντζος.

Η Σαμάνθα Γκόρντον θα παραμείνει ως επικεφαλής των οικονομικών θεμάτων, ενώ ο Ντέιβιντ Κουκ, που κατείχε ανάλογη θέση στην Etihad Airways, θα είναι ο επικεφαλής στο εμπορικό τμήμα, την ώρα που προπονητής παραμένει ο Μαρκ Γουόρμπαρτον.

Το «μανιφέστο» του νέου ιδιοκτήτη

Ο νέος ιδιοκτήτης του λονδρέζικου συλλόγου, ανέλυσε το «μανιφέστο» του, δηλαδή τον σχεδιασμό και τους στόχους για το επόμενο διάστημα, στο BBC.

marinakis
Το δημοσίευμα του BBC

«Αυτό που έχουμε επιτύχει στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, θέλουμε να το κάνουμε και με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η Φόρεστ είναι μία από τις πιο παλιές ομάδες της Αγγλίας και μία με περήφανη ιστορία στο εθνικό και ευρωπαϊκό στερέωμα. Στόχος μας είναι να φέρουμε ξανά αυτές τις ένδοξες ημέρες. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου μέχρι το… κόκαλο, αγαπάμε και ξέρουμε το παιχνίδι», ήταν η δήλωση του νέου ιδιοκτήτη.

«Θέλουμε να αναγεννήσουμε τις επιτυχίες της Φόρεστ και δεσμευόμαστε πως θα μείνουμε για μεγάλο διάστημα. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι μια επαγγελματική διοίκηση και πάνω από όλα τους καλύτερους δυνατούς ποδοσφαιριστές και το καλύτερο επιτελείο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εστίασε στα εξής σημεία:

– Να επανέλθει η σταθερότητα στο κλαμπ και να την επαναφέρουμε στα υψηλά στάνταρ που ανήκει, στην ελίτ της Premier League.

– Δεν δίνω ποτέ υποσχέσεις, μόνο πραγματοποιώ.

– Θα δουλέψουμε βάσει των οικονομικών κανόνων της EFL, για να στηρίξουμε τον προπονητή.

– Θα επιλέξουμε έναν συμβουλευτικό σώμα για τους οπαδούς, που θα συνδέεται με τους οπαδούς και ένα συμβούλιο για την ομάδα νέων, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετέχουν στη διοίκηση.

– Θα μειώσουμε την τιμή του εισιτηρίου για να παραμείνουν στο γήπεδο οι οπαδοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...