381
Ο Νίκος Κοτζιάς στο γραφείο του Δημ. Κουτσούμπα στον Περισσό. Πίσω του, τα πορτρέτα του Στάλιν, του Λένιν και των Φιντέλ Κάστρο - Τσε Γκεβάρα | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Στον Περισσό μετά από τρεις δεκαετίες ο Κοτζιάς: «Επέστρεψα μετά από 29 χρόνια»…

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2018, 11:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/04/2018, 14:30
Ο Νίκος Κοτζιάς στο γραφείο του Δημ. Κουτσούμπα στον Περισσό. Πίσω του, τα πορτρέτα του Στάλιν, του Λένιν και των Φιντέλ Κάστρο - Τσε Γκεβάρα
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Στον Περισσό μετά από τρεις δεκαετίες ο Κοτζιάς: «Επέστρεψα μετά από 29 χρόνια»…

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2018, 11:35
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/04/2018, 14:30

Από το «Σπίτι του Λαού» στον Περισσό άνοιξε ο κύκλος των ενημερωτικών επαφών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στις συνομιλίες επίλυσης του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ.

H συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, διήρκησε σχεδόν 90 λεπτά το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας και ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις.

Ηταν πάντως μια τρόπον τινά ιστορική στιγμή για τον υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, όμως αποχωρώντας, μετά τη δημιουργία και διάσπαση του Συνασπισμού, είχε σχεδόν τρεις δεκαετίες να διαβεί το κατώφλι του εμβληματικού κτιρίου του κόμματος στον Περισσό.

Φτάνοντας λίγο μετά τις 12 στον Περισσό ο κ. Κοτζιάς, είχε μία σύντομη συνομιλία με τον κ. Κουτσούμπα. Και μεταξύ των άλλων, ενώπιον των δημοσιογράφων ανέφερε ότι επέστρεψε μετά από 29 χρόνια, όσα έχουν περάσει από τότε που μαζί με άλλους αποχώρησε.

Οταν ρωτήθηκε δε αν τα πράγματα έχουν αλλάξει από την τελευταία του επίσκεψη στον Περισσό, είπε: «Παραμένει το “Σπίτι του Λαού”»…

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συναντάται στον Περισσό με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, Δευτέρα 2 Απριλίου 2018. Σειρά επαφών με επικεφαλείς και εκπροσώπους κομμάτων ξεκίνησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να τους ενημερώσει για την εξελίξεις στο Σκοπιανό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Ο Νίκος Κοτζιάς με τον Δημήτρη Κουτσούμπα στον Περισσό (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)

Στο πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Κοτζιά είναι το ραντεβού το απόγευμα της Μ. Δευτέρας με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Ακολουθεί τη Μεγάλη Τρίτη το τετ α τετ του υπουργού με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18:00, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε τελικά στην άρνησή του να τον ενημερώσει ο κ. Κοτζιάς και η συνάντηση του ΥΠΕΞ θα γίνει με τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.

Με απόφαση Κοτζιά όλες οι συναντήσεις θα γίνουν στα γραφεία των κομμάτων και όχι στο υπουργείο Εξωτερικών.

Την εβδομάδα μετά το Πάσχα είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, ώστε να επιτευχθεί ένας επιθυμητός συμβιβασμός και οι δύο πλευρές να καταλήξουν στο ενιαίο κείμενο για το οποίο μίλησε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών με τη συνάντησή του στα Σκόπια και την τριμερή της Βιέννης με τον Μάθιου Νίμιτς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...