779
O συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος παρέλαβε την επιστολή της Vodafone που προτείνει κάλπες 4 Φεβρουαρίου 2018 με κόστος 900.000 ευρώ | SOOC

Εμπλοκή για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά – πρόταση για κάλπες στις 4 Φεβρουαρίου!

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 14:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/09/2017, 21:40
O συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος παρέλαβε την επιστολή της Vodafone που προτείνει κάλπες 4 Φεβρουαρίου 2018 με κόστος 900.000 ευρώ
|SOOC

Εμπλοκή για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά – πρόταση για κάλπες στις 4 Φεβρουαρίου!

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 14:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/09/2017, 21:40

Μια σοβαρή επιπλοκή στη διαδικασία εκλογής του αρχηγού της Κεντροαριστεράς σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με την απάντηση της Vodafone, της μοναδικής εταιρείας που έδειξε έως τώρα ενδιαφέρον για να υποστηρίξει ψηφιακά το όλο εγχείρημα. Κατά την εταιρεία είναι και ιδιαίτερα δαπανηρή η διαδικασία -αυτό όμως ίσως είναι κάτι που μπορεί να ξεπεραστεί- αλλά και απίθανο να διεξαχθούν οι εκλογές στις 5 Νοεμβρίου όπως έχουν προαναγγελθεί. Στον αντίποδα η εταιρεία αντιπροτείνει ως προτιμητέα ημερομηνία την 4η Φεβρουαρίου 2018!

Οπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην απαντητική επιστολή της στην επιτροπή του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, η οποία έχει αναλάβει την εποπτεία της όλης διαδικασίας, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας τόνισε ότι μπορεί να αναλάβει μόνο την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων και απάντησε αρνητικά στην ψήφο εξ αποστάσεως. Αλλά ακόμα και αυτό το περιορισμένο έργο δεν είναι δυνατό να το φέρει εις πέρας σε 45 ημέρες που απομένουν ως την ημερομηνία που έχει οριστεί.

Η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι δεν θα προλάβει τις (ασφυκτικές) προθεσμίες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 5 και 12 Νοεμβρίου και προτείνει να στηθούν οι κάλπες τρεις ολόκληρους μήνες μετά! Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι ζητάει ως αμοιβή 900.000 συν ΦΠΑ.

Την ενημέρωση έκανε, με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της επιτροπής, Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος επισημαίνει ότι «αναμένει τις προσφορές των εταιρειών ΟΤΕ και WIND, προς τις οποίες έχει ήδη απευθυνθεί, ζητώντας τους να διευκρινίσουν αν μπορούν να εξασφαλίσουν τα ανωτέρω κατά τις υποδειχθείσες ημερομηνίες, δηλαδή στις 5 και 12 Νοεμβρίου 2017, και με ποιο κόστος».

H επιστολή Αλιβιζάτου

«Σας αποστέλλω συνημμένως την απαντητική επιστολή της εταιρίας VODAFONE, η οποία μόλις περιήλθε στο γραφείο μου. Όπως θα διαπιστώσετε, η προσφορά της εταιρίας αφορά μόνον την on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, με διεξαγωγή ψηφοφορίας “δια ζώσης”. Και τούτο, το νωρίτερο, τον προσεχή Φεβρουάριο και με κόστος 900.000 € συν Φ.Π.Α. Η προσφορά της εταιρίας δεν αναφέρει ο,τιδήποτε για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία.

» Εχω ήδη επικοινωνήσει με τις εταιρίες WIND και ΟΤΕ, από τους προέδρους των οποίων ζήτησα να με ενημερώσουν έως το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, αν μπορούν και, βεβαίως, αν ενδιαφέρονται να αναλάβουν το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων, με ψηφοφορία “δια ζώσης” και μόνον, κατά τις υποδειχθείσες ημερομηνίες (5 και 12 Νοεμβρίου) και με ποιους οικονομικούς όρους.

» Επιφυλάσσομαι να σας ενημερώσω μόλις έχω τις απαντήσεις τους. Σημειώστε, παρακαλώ, ότι αποστέλλω το παρόν μήνυμα και στους λοιπούς υποψηφίους.

Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου,
Ν.Κ. Αλιβιζάτος»

Σε μια πρώτη αντίδραση ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την αρχηγία του υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς, εμφανίστηκε δεκτικός στο ενδεχόμενο για μια αναβολή των εκλογών.

«Ο δρόμος για το νέο προοδευτικό Κίνημα έχει ήδη χαραχθεί», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης για να συμπληρώσει: «Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, ατέλειες, τεχνικές δυσκολίες δεν αναιρούν τη μεγάλη μας απόφαση. Αντιθέτως, αν τις χειριστούμε με προσοχή και ενότητα μπορούμε σύντομα να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μια ανοιχτή, σύγχρονη και ταυτοχρόνως αδιάβλητη διαδικασία που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στη χώρα μας. 

» Παρακολουθώ και ενισχύω τις προσπάθειες του καθηγητή Νίκου Κ. Αλιβιζάτου και των στελεχών που έχει επιλέξει για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων. Περιμένουμε τις προτάσεις όλων όσοι μπορούν να αναλάβουν – και να εγγυηθούν – το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων και την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία. Και σύντομα, όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε σε θέση, όλοι οι υποψήφιοι, να υιοθετήσουμε την τεχνικά αρτιότερη λύση που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού ενιαίου φορέα» κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ3, και ο Νίκος Ανδρουλάκης φάνηκε διατεθειμένος να δεχτεί μια αλλαγή του χρονοδιαγράμματος αν είναι απαραίτητη.

«Πρόκειται για τεχνικά θέματα που δεν αφορούν τους πολίτες. Οποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, το ενδιαφέρον θα είναι να υπάρξει μια ενωμένη και ισχυρή Κεντροαριστερά» τόνισε ο ευρωβουλευτής της Ελιάς για να συμπληρώσει:

«Μεγιστοποιείται ένα ζήτημα το οποίο είναι τεχνικό. Τις εκλογές δεν τις έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ αλλά η επιτροπή Αλιβιζάτου η οποία και κάνει προσπάθειες. Υπερασπίζομαι την παρουσία του κ. Αλιβιζάτου και θεωρώ ότι μπορεί να εγγυηθεί αυτή τη διαδικασία. Εάν δεν μπορεί να γίνει στις 5 Νοεμβρίου, ας γίνει λίγο μετά.

» Τον πολίτη τον ενδιαφέρει αν εμείς έχουμε να πούμε κάτι. Για τους φόρους, για την ανεργία των παιδιών του, για όσους έφυγαν στο εξωτερικό και για όσους έμειναν εδώ.

» Ο στόχος δεν είναι οι ημερομηνίες ή ο αριθμός των υποψηφίων. Ο στόχος είναι την επόμενη ημέρα των εκλογών να υπάρξει μια ισχυρή ηγεσία που θα οδηγεί σε ένα ιδρυτικό συνέδριο της ενωμένης Κεντροαριστεράς, για να τελειώνουμε μ’ αυτόν τον μικρό δικομματισμό».

Τη στήριξή του στην επιτροπή και τον κ. Αλιβιζάτο εξέφρασε και ο βουλευτής Αργολίδας και πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος παράλληλα κατέθεσε την Πέμπτη τις υπογραφές της υποψηφιότητάς του. Στον κατάλογο υπογραφών, εκτός των 13 Περιφερειών της χώρας, περιλαμβάνονται επίσης συμβολικά και υπογραφές από συμπολίτες της ομογένειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...