213
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2018, 08:23
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2018, 08:23

Κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού με το οποίο καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας ακόμη και σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού.

Στο σχέδιο του Διατάγματος αναφέρεται ότι «κάθε άδεια αντιστοιχεί σε ένα κατάστημα ή υποκατάστημα φαρμακείου. Ο ανώτερος επιτρεπόμενος αριθμός χορηγούμενων αδειών στο ίδιο φυσικό πρόσωπο αυξάνεται κατά μια άδεια κατ΄ ανώτερο όριο κατ’ έτος μέχρι το 2020, οπότε ορίζεται ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός οι 10 άδειες σε πανελλαδική κλίμακα».

Το Διάταγμα προβλέπει ακόμη ότι «για το έτος 2018 επιτρέπεται η χορήγηση μέχρις 8 αδειών στο ίδιο πρόσωπο, για το έτος 2019 μέχρι 9 και για το 2020 μέχρι 10 αδειών στο ίδιο πρόσωπο».

Ο μη φαρμακοποιός ιδιώτης κάτοχος άδειας ίδρυσης φαρμακείου μπορεί να λειτουργήσει το κατάστημα υποχρεωτικά μόνο ως Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ), που πρέπει να έχει συσταθεί πριν από τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας του φαρμακείου.

Στην ΕΠΕ μετέχει υποχρεωτικά ως εταίρος και με ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον 20% στο κεφάλαιο, τα κέρδη και τις ζημίες της εταιρείας ο φαρμακοποιός, ο οποίος έχει δηλωθεί υπεύθυνος για τη λειτουργία του φαρμακείου.

Τέλος, όταν χορηγείται άδεια σε φαρμακοποιό τότε το φαρμακείο του μπορεί να λειτουργήσει είτε ως ατομική επιχείρηση είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, εκτός αυτής της Ανώνυμης Εταιρείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...