389
Οι δρομείς του αυθεντικού Μαραθωνίου περνούν μπροστά στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ | INTIMEnews

Στο Πειθαρχικό τέσσερις εργαζόμενοι της ΕΡΤ για το… καζανάκι στον Μαραθώνιο

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2017, 11:59
Οι δρομείς του αυθεντικού Μαραθωνίου περνούν μπροστά στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
|INTIMEnews

Στο Πειθαρχικό τέσσερις εργαζόμενοι της ΕΡΤ για το… καζανάκι στον Μαραθώνιο

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2017, 11:59

Ηταν η ώρα της απονομής των μεταλλίων στους νικητές του αγώνα των 5 χιλιομέτρων στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Ενας από τους συντελεστές της ζωντανής μετάδοσης της ΕΡΤ αποφάσισε να πάει στην τουαλέτα, ρώτησε που βρίσκεται και αφού έλαβε τις σχετικές οδηγίες, την βρήκε, έκλεισε την πόρτα πίσω του, έκανε την ανάγκη του και τράβηξε και το καζανάκι.

Όλα ανθρώπινα -ειδικά όταν μιλάμε για πολύωρη εργασία σε μία μαράθωνια τηλεοπτική μετάδοση- με τη μόνη διαφορά ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είχε ξεχάσει ανοικτό το μικρόφωνό του και όλα τα παραπάνω ακούστηκαν live την ώρα της απονομής.

Μάταια ο σκηνοθέτης της μετάδοσης φώναζε απεγνωσμένα «ρεεεεεεεε, κόψτε τον ήχο!»  Το βίντεο του απίστευτου περιστατικού στην κρατική τηλεόραση έγινε ανάρπαστο στα social media και μέσα σε ελάχιστα λεπτά έγινε viral (δείτε το κάτω).

Tώρα ήρθε η ώρα της απόδοσης των ευθυνών, καθώς σύμφωνα με το typologies.gr, για το θέμα παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τέσσερις εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Μάλιστα όπως διευκρινίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, για την ντροπιαστική στιγμή στη δημόσια τηλεόραση δεν διετάχθη Ενορκη Διοικητική Εξέταση, αλλά οι υπαίτιοι παραπέμφθηκαν απευθείας στο Πειθαρχικό.

Σε απολογία στο Πειθαρχικό Συμβούλιο καλείται επίσης ένας ακόμα μόνιμος υπάλληλος της ΕΡΤ καθώς προέκυψαν ερωτήματα σχετικά με την εγκυρότητα του πτυχίου που κατέθεσε για την πρόσληψή του. Ο εν λόγω υπάλληλος παραπέφθηκε με το ερώτημα της απόλυσης.

Και όλα αυτά την ώρα που ετοιμάζεται ο διαγωνισμός για την πρόσληψη  206 νέων υπαλλήλων στην ΕΡΤ  προκειμένου όπως είπε προ ημερών (1η Δεκεμβρίου) στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε κρίσιμες θέσεις!

«Οι προσλήψεις αυτές δεν είναι σπατάλη, αλλά θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση πόρων», υποστήριξε ο κ. Παππάς στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Μάριου Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι σήμερα η ΕΡΤ αναγκάζεται να χρησιμοποιεί ιδιωτικά εξωτερικά συνεργεία για να καλύψει κενά που υπάρχουν, με αποτέλεσμα το κόστος να εκτινάσσεται. Ενδεικτικά ανέφερε ότι ένας μοντέρ κοστίζει στην ΕΡΤ -από διάθεση ιδιωτικής εταιρείας- 2.000 ευρώ, όταν ο μέσος όρος μισθού εργαζόμενου της είναι στα 1.500 ευρώ.

«Θα ακουστεί κριτική από κόμματα και ιδιωτικούς τομείς. Τους καλώ να είναι προσεκτικοί, γιατί η ΕΡΤ δεν είναι ΣΚΑΪ να υποκλέπτει παραγόμενο προϊόν. Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν υλικό της ΕΡΤ για το κοινό τους τζάμπα», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο υπουργός και ενημέρωσε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί οι «απαραίτητες διαδικασίες για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με 206 άτομα, όπως έχει ζητήσει η διοίκηση του οργανισμού».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...