420
| Menelaos Myrillas / SOOC

Σε ποιους δεν άρεσε η κριτική της Στεφανίδη στην απόφαση του ΣτΕ

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2018, 17:02

Σε ποιους δεν άρεσε η κριτική της Στεφανίδη στην απόφαση του ΣτΕ

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2018, 17:02

Είναι ίσως η αθλήτρια που μας έχεις χαρίσει τις περισσότερες εθνικές χαρές τα τελευταία χρόνια. Η πρωταθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ, που τα τελευταία χρόνια μένει στις ΗΠΑ, θα μπορούσε θεωρητικά να είναι αφοσιωμένη στην αθλητική της καριέρα και να μην ασχολείται με την όχι και τόσο ευχάριστη ελληνική πραγματικότητα.

Και όμως, εκείνη αρκετές φορές έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για την κατάσταση στην χώρα μας, κυρίως στον τομέα του αθλητισμού. Αυτό έκανε για άλλη μια φορά την Παρασκευή εκφράζοντας την αντίθεσή της στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα προνόμια των διακριθέντων αθλητών.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης με ανάρτησή της στο twitter κατέκρινε την απόφαση, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «καταδικάζει τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης». Υπενθυμίζεται πως η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Στεφανίδη: «Αντισυνταγματική η ρύθμιση που επιτρέπει σε διακριθέντες αθλητές την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Μπράβο στο Συμβούλιο Επικρατείας που όχι απλά διαγράφει το τελευταίο κίνητρο που είχε απομείνει για τους νέους αθλητές αλλά καταδικάζει τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης».

Την ανάρτηση της έσπευσαν να σχολιάσουν αρκετοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων ενώ άλλοι, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, βρήκαν την ευκαιρία να εξαπολύσουν διαδικτυακές επιθέσεις προς την χρυσή μας Ολυμπιονίκη. H Κατερίνα Στεφανίδη πάντως, συνέχισε να απαντά σε όλους:

Την ελληνίδα αθλήτρια, υπερασπίστηκε, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο βουλευτής του Ποταμιού και πρώην αθλητής του πόλο, Γιώργος Μαυρωτάς.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: “Α ρε Ελλαδάρα… Υπάρχουν & κάποιοι που την πέφτουν στην Κατερίνα Στεφανίδη επειδή είπε τα αυτονόητα για την μοριοδότηση αθλητικών επιτυχιών, χωρίς να ξέρουν ότι εκτός από Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια πρωταθλήτρια είναι και υποψήφια διδάκτορας στην ψυχολογία…”.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...