545
Η Κατερίνα Τσατσαρώνη και ο Χρήστος Λεοντής στην Επιτροπής Θεσμών της Βουλής. Οι διορισμοί τους εγκρίθηκαν αλλά όχι χωρίς ενστάσεις | ΙΝΤΙΜΕnews

Στο ΔΣ της ΕΡΤ διορίστηκε μετακλητή του Καμμένου – πρόεδρος ο Χρήστος Λεοντής

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 12:52
Η Κατερίνα Τσατσαρώνη και ο Χρήστος Λεοντής στην Επιτροπής Θεσμών της Βουλής. Οι διορισμοί τους εγκρίθηκαν αλλά όχι χωρίς ενστάσεις
|ΙΝΤΙΜΕnews

Στο ΔΣ της ΕΡΤ διορίστηκε μετακλητή του Καμμένου – πρόεδρος ο Χρήστος Λεοντής

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 12:52

Με ευρεία πλειοψηφία η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενέκρινε την πρόταση για τον διορισμό του συνθέτη, Χρήστου Λεοντή, στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ. Εν μέσω αντιδράσεων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και ο διορισμός της διευθύντριας επικοινωνίας των ΑΝΕΛ, Κατερίνας Τσατσαρώνη, στη θέση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ.

«Πρόκειται για μια θέση σε μια ΑΕ του Δημοσίου. Δηλαδή, αν διορίζονταν η κυρία Σβίγγου από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχε ζήτημα;» διερωτήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με τη Νέα Δημοκρατία να δηλώνει «παρών» για τον κ. Λεοντή και «κατά» για την κυρία Τσατσαρώνη. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ψήφισε «ναι» για τον κ. Λεοντή και «κατά» για την κυρία Τσατσαρώνη, ενώ το Ποτάμι δήλωσε αντίστοιχα «ναι» και «παρών». «Παρών» και για τα δύο πρόσωπα δήλωσε το ΚΚΕ. Η Ενωση Κεντρώων δήλωσε «ναι» για τον κ. Λεοντή και «παρών» για την Κατερίνα Τσατσαρώνη.

Ο Χρήστος Λεοντής κατέστησε σαφή τη βούλησή του τα προγράμματα της ΕΡΤ να είναι προσανατολισμένα σε τομείς που είναι συνυφασμένοι με την καλλιέργεια, τον Πολιτισμό, την Ιστορία, την Τέχνη και το δυναμικό της ΕΡΤ να ενθαρρυνθεί ώστε να αναπτύξει τις δημιουργικές του ικανότητες.

Παρά τις διαφοροποιήσεις στην τελική στάση των κομμάτων κατά την ψηφοφορία, όλα τα κόμματα επισήμαναν τη σημαντική διαδρομή του νέου προέδρου της ΕΡΤ.

Για το πρόσωπο της κυρίας Τσατσαρώνη, ωστόσο, δεν υπήρξε η ίδια αντιμετώπιση, και αυτό εξαιτίας της επαγγελματικής της σχέσης με τους ΑΝΕΛ (στον τομέα επικοινωνίας-μετακλητή υπάλληλος στους ΑΝΕΛ στη Βουλή).

«Νομίζω ότι ο ομιλών, εάν είναι ευάλωτος σε κάποια κριτική αυτή δεν είναι της επιλογής προσώπων με κομματικές περγαμηνές. Θα ήθελα να ανακαλέσετε στη μνήμη σας ποιους έχουμε προτείνει ως υπουργείο για τους εποπτευόμενους φορείς και να συμφωνήσουμε ότι ούτε ο κ. Ταγματάρχης είχε ένσημα και περγαμηνές στράτευσης στο κόμμα του οποίου έχω την τιμή και το βάρος να υπηρετώ, ούτε ο κ. Τσακνής, ούτε ο κ. Κωστόπουλος, ούτε ο κ. Λεοντής. Από εκεί και μετά δεν θα πάμε και στο άλλο άκρο να θεωρούμε αρνητική προϋπόθεση την στράτευση ενός ανθρώπου ή την επαγγελματική του λειτουργία δίπλα στον αρχηγός ενός κόμματος το οποίο κυβερνάει», ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, υπεραμυνόμενος των επιλογών του και κάλεσε τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής να προσυπολογίσουν ότι στο βιογραφικό της κυρίας Τσατσαρώνη καταγράφεται και η πορεία της στην εταιρεία μετρήσεων AGB και συνεπώς γνωρίζει πως οι εταιρείες αυτές λειτουργούν και άρα θα μπορεί να υπερασπιστεί με τρόπο άρτιο, ως γνώστης, τα συμφέροντα του Οργανισμού.

Στιςι επικρίσεις για το διορισμό της μετακλητής υπαλλήλου των ΑΝΕΛ στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ ο υπουργός απάντησε και μέσω Twitter:

«Το επάγγελμά μου ασκώ, δεν ασκώ πολιτική. Τεχνοκράτης είμαι και πιστεύω ότι θα βοηθήσω στην εξέλιξη της ΕΡΤ και να γίνει εμπορικά αποτελεσματική κρατώντας την ποιότητά της», υποστήριξε από την πλευρά της, η ίδια η Κατερίνα Τσατσαρώνη.

«Δεν αμφισβήτησα τις ικανότητές σας, ούτε και την εμπειρία σας, αλλά επικαλείστε μια στενή σχέση με τον κ. Καμμένο», παρατήρησε προηγουμένως ο Βαγγέλης Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι η κυρία Τσατσαρώνη έχει ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης, καθώς είναι υπεύθυνη επικοινωνίας και ομοϊδεάτης του κ. Καμμένου. Ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε πάντως να υπογραμμίσει, σε αντιδιαστολή με την επιλογή της κυρίας Τσατσαρώνη, ότι η πρόταση για τον κ. Λεοντή, είναι μια πρόταση που “εκπέμπει κάτι”, καθώς είναι ένα πρόσωπο κύρους με μια διαδρομή, που αναλαμβάνει θέση με θεσμικό ρόλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...