598
Ο Στίβεν Χόκινγκ με τους Simpsons | .

Στίβεν Χόκινγκ: Από τους Pink Floyd στο Star Trek

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2018, 13:35
Ο Στίβεν Χόκινγκ με τους Simpsons
|.

Στίβεν Χόκινγκ: Από τους Pink Floyd στο Star Trek

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2018, 13:35

Ο Στίβεν Χόκινγκ δεν ήταν απλώς ένας σούπερ σταρ στην επιστημονική κοινότητα αλλά είχε γίνει και ένας celebrity που δεχόταν συνεχή αιτήματα για να εμφανιστεί σε ταινίες, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές κάθε είδους. Ακόμα και η μουσική βιομηχανία ήθελε να χρησιμοποιήσει κάτι από τον διάσημο θεωρητικό φυσικό και κοσμολόγο. Ο Χόκινγκ δεδομένης της κατάστασης της υγείας του είχε συχνή και πετυχημένη παρουσία στον κόσμο της μαζικής ψυχαγωγίας και της ενημέρωσης.

Ο Στίβεν Χόκινγκ δεσπόζει στην οθόνη σε μία εντυπωσιακή σκηνή από την παράσταση «Monty Python Live (Mostly)» την 1η Ιουλίου 2014. στο Λονδίνο (φωτό: Dave J HoganGetty Images/ Ideal Image)
Ο Στίβεν Χόκινγκ δεσπόζει στην οθόνη σε μία εντυπωσιακή σκηνή από την παράσταση «Monty Python Live (Mostly)» την 1η Ιουλίου 2014. στο Λονδίνο (φωτό: Dave J HoganGetty Images/ Ideal Image)

Εμφανίστηκε σε αρκετές εκπομπές επιστήμης σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της Βρετανίας και των ΗΠΑ ενώ τόσο στο Discovery Channel αλλά και στο κανάλι του National Geographic προβλήθηκαν εκπομπές στις οποίες ο Χόκινγκ είχε ρόλο παρουσιαστή όπως το «Into the Universe with Stephen Hawking», μια εκπομπή στην οποία γινόταν αναφορά στην εξωγήινη ζωή, στο ταξίδι στον χρόνο και στο παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας. Εμφανίστηκε σε ντοκιμαντέρ όπως το «The 11th Hour» στο οποίο γινόταν καταγραφή των επιπτώσεων που έχει στον πλανήτη η ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ο Χόκινγκ δεν δίσταζε να συμμετέχει ακόμη και σε σκετς σε δημοφιλή σόου. Κατά την διάρκεια του αμερικανικού talk show Late Night που παρουσιάζει ο Κόναν Ο’ Μπράιαν, στο οποίο ήταν καλεσμένος ο διάσημος ηθοποιός Τζιμ Κάρεϊ, ο Χόκινγκ κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο τον Κάρεϊ και συνομίλησαν για μια νέα θεωρία για την γέννηση του Σύμπαντος.

Ενα βίντεο από την συμμετοχή του Χόκινγκ στο Star Trek:

Ο Χόκινγκ ήταν fan τηλεοπτικών σειρών που καταπιάνονταν με την επιστήμη και δεν δίστασε να εμφανιστεί σε κάποιες από αυτές. Χαρακτηριστική ήταν η εμφάνιση του σε ένα επεισόδιο του Star Trek: Next Generation στο οποίο το ανδροειδές Data παίζει πόκερ με τα ολογράμματα του Ισαάκ Νεύτωνα, του Αλμπερτ Αϊνστάιν και του Στίβεν Χόκινγκ. Ο Χόκινγκ είχε ποζάρει ο ίδιος για να δημιουργηθεί το ολόγραμμα ενώ στην επίσκεψη που είχε κάνει στο στούντιο που γυριζόταν πήγε και κάθισε στην καρέκλα του κυβερνήτη του διαστημοπλοίου Enterprise.

Οπως αποδείχτηκε η αγαπημένη του σειρά ήταν το Big Bang Theory, μια από τις δημοφιλέστερες κωμικές σειρές των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, στην οποία ο πρωταγωνιστής της σειράς προσπαθεί να βρει απαντήσεις στα μυστήρια του Σύμπαντος. Ο Χόκινγκ εμφανίστηκε σε επτά επεισόδια της συγκεκριμένης σειράς ενώ εμφανίστηκε και σε αρκετά επεισόδια της θρυλικής αμερικανικής σειράς κόμικ «The Simpsons».

Ενα βίντεο από την συμμετοχή του Χόκινγκ στην σειρά Big Bang Theory:

Ο Στίβεν Χόκινγκ έχει γίνει αντικείμενο ενασχόλησης και στην μεγάλη οθόνη με διάσημους ηθοποιούς να έχουν υποδυθεί τον κορυφαίο επιστήμονα. Πιο σημαντικές θεωρούνται οι ερμηνείες του Εντι Ρεντμέιν που κέρδισε το βραβείο Οσκαρ για την ταινία «Η Θεωρία των Πάντων» που περιγράφει συνολικά την ζωή του Χόκινγκ αλλά και του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στην ταινία «Χόκινγκ» που επικεντρωνόταν στην περίοδο της ζωής του Χόκινγκ αμέσως μετά την αποφοίτηση του και την εμφάνιση των προβλημάτων της υγείας του.

Ενα βίντεο από την συμμετοχή του Στ.Χόκινγκ στους Simpsons:

Ομως η παρουσία του Χόκινγκ δεν άφησε αδιάφορη ούτε την μουσική βιομηχανία. Οι Pink Floyd χρησιμοποίησαν την φωνή του Χόκινγκ στο τραγούδι «Keep Talking» του δίσκου «Division Bell» το 1994 αλλά και στο τραγούδι «Talkin Hawkin» του δίσκου «Endless River». Το όνομα του Στίβεν Χόκινγκ χρησιμοποιήθηκε σε τίτλους τραγουδιών όπως στο «Me and Stephen Hawking» του συγκροτήματος Manic Street Peachers το 2009 αλλά και σε στίχους τραγουδιών όπως στο «Real Love» των YES το 1994.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...