226
Τσακαλώτος και Μοσκοβισί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωομάδας στο Λουξεμβούργο - 15 Ιουνίου 2017 | Alexandros Michailidis / SOOC

Στις 23 Οκτωβρίου θα επιστρέψουν οι επικεφαλής των κλιμακίων στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 21:50
Τσακαλώτος και Μοσκοβισί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωομάδας στο Λουξεμβούργο - 15 Ιουνίου 2017
|Alexandros Michailidis / SOOC

Στις 23 Οκτωβρίου θα επιστρέψουν οι επικεφαλής των κλιμακίων στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 21:50

Στις 23 Οκτωβρίου, μετά την εξαμηνιαία σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, αναμένεται να επιστρέψουν οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, ώστε να ενταθούν οι διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση. Αυτό δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, από την πλευρά του τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους, ώστε να διατηρηθεί ένας καλός ρυθμός προόδου και να προστατευθεί η θετική αίσθηση που υπάρχει για τη χώρα μας.

Τεχνικά κλιμάκια έχουν ήδη επισκεφτεί την Αθήνα, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις διαπραγματεύσεις, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Η Ελλάδα δεν βρισκόταν στην επίσημη ατζέντα του Eurogroup και συζητήθηκε μόνο στο περιθώριο της συνεδρίασης, που ήταν η τελευταία για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι οι εκλογές στη Γερμανία και εμμέσως η αποχώρηση του κ. Σόιμπλε από το υπουργείο Οικονομικών δεν θα αλλάξουν τη στάση της ευρωζώνης απέναντι στην Ελλάδα.

Επισήμανε ότι το καλοκαίρι 2015 υπήρξε μία πολύ «σταθερή» συμφωνία για το τρίτο Μνημόνιο κι αυτό «δεν μπορεί να αλλάξει με μεμονωμένες εκλογές σε μεμονωμένες χώρες».

Τόνισε ότι το Μνημόνιο, που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018, είναι μία συμφωνία την οποία προσυπέγραψαν όλα τα κράτη-μέλη της νομισματικής ένωσης, που παραμένει σε ισχύ ακόμα κι αν αλλάζουν κυβερνήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...