479
O βουλευτής Αρκαδίας ψηφίζει στο έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέου προέδρου το 2015 | ΙNTIMEnews

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο… όγδοος υποψήφιος για την Κεντροαριστερά

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 13:12
O βουλευτής Αρκαδίας ψηφίζει στο έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέου προέδρου το 2015
|ΙNTIMEnews

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο… όγδοος υποψήφιος για την Κεντροαριστερά

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 13:12

Την απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς φέρεται να έχει λάβει και ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του να αναμένεται ακόμα και εντός της Τετάρτης. Εφόσον επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τον όγδοο που -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία ενός φορέα που ενώ ακόμα δεν υπάρχει φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το πολιτικό σκηνικό (είναι δε τόσες οι υποψηφιότητες που υπάρχουν σκέψεις να οριστεί το ποσό των 10.000 ευρώ ως εγγύηση!).

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος ήταν υποψήφιος και στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2015, στις οποίες συγκέντρωσε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό 23%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Αρκαδίας είχε δεχθεί εισηγήσεις από μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ομάδας του «Ελλάδα 2030» να είναι υποψήφιος.

Την Πέμπτη αναμένεται να τοποθετηθεί επί των διαδικασιών ανάδειξης της ηγεσίας του νέου φορέα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, ενώ τη σκυτάλη των ανακοινώσεων προβλέπεται να πάρει την Παρασκευή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αναμένεται να πάρει θέση στην κούρσα της διαδοχής.

Πάντα εξάλλου υπάρχει η δεδομένη υποψηφιότητα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και αυτή του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση που έχει προ πολλού ανακοινωθεί. Παράλληλα την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις τόσο του ευρωβουλευτή της Ελιάς Νίκου Ανδρουλάκη και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος συναντήθηκε με τον ήδη υποψήφιο, δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

236233
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υποδέχεται τον Γιώργο Καμίνη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

Μετά το ραντεβού του με τον κ. Καμίνη στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είπε:

«Ενόψει της διαδικασίας ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς συζητήσαμε με τον κ. Καμίνη το πώς αυτός ο φορέας θα γίνει ισχυρός, ενωμένος και ανανεωμένος. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας, οι θέσεις μας είναι και δημόσια διατυπωμένες. Οι δικές μου είναι υπέρ της ανάγκης ενός νέου ενιαίου φορέα και έχω κάνει συγκεκριμένες προτάσεις όπως, για παράδειγμα, να αποφασίσει η βάση της κεντροαριστεράς για όλα τα ζητήματα. Και για τη μορφή του φορέα.

» Συζητήσαμε ταυτοχρόνως και τα θέματα που αφορούν την διαδικασία της εκλογής επικεφαλής τα οποία τις επόμενες ημέρες θα προσδιορισθούν. Είναι θετική η ύπαρξη υποψηφιοτήτων όταν πρόκειται για υποψηφιότητες οι οποίες έχουν πολιτικές θέσεις διακριτές και ταυτοχρόνως χρειάζεται να αποσαφηνιστούν συγκεκριμένα θέματα για να μην υπάρξουν φυγόκεντρες τάσεις την επόμενη ημέρα της διαδικασίας της εκλογής. Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών στην αρχή, και στη συνέχεια και άλλων δυνάμεων. Σήμερα πλέον νιώθω απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή συγκρότησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως το πρώτο αποφασιστικό, αναγκαίο και μεταβατικό στάδιο για την ύπαρξη ενός ισχυρού ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...