381
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος | Nikos Libertas / SOOC

Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Καμμένου με τη Σαουδική Αραβία

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 13:04
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος
|Nikos Libertas / SOOC

Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Καμμένου με τη Σαουδική Αραβία

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 13:04

Παρά το αίτημα του Πάνου Καμμένου να καταθέσει ως απλός πολίτης, διαβιβάστηκε την Παρασκευή στη Βουλή η δικογραφία που αφορά τους χειρισμούς του υπουργού Εθνικής Αμυνας στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Οι σχετικές πληροφορίες επιεβαιώθηκαν και η δικογραφία διαβιβάστηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς αμελλητί στη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας.

Η δικογραφία αφορά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε σχέση με την υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας για την πώληση πυρομαχικών από τον Ιούνιο του 2017. Επισημαίνεται, εξάλλου, ότι συνεχίζεται από τη Δικαιοσύνη η προκαταρκτική εξέταση για το ενδεχόμενο τέλεσης του κακουργήματος της απιστίας περί την υπηρεσία από υπαλλήλους και στρατιωτικούς αναφορικά με την ίδια συμφωνία.

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, απεκδύεται της προστασίας του άρθρου 86 του Συντάγματος, επαναλαμβάνοντας ότι επιθυμεί να καταθέσει για την υπόθεση ως απλός πολίτης.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης, ο υπουργός επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε ότι του αποστέλλει επιστολή όπου επαναλαμβάνει αυτό που έχει ήδη δηλώσει προς την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, ότι δηλαδή, απεκδύεται κάθε προστασίας και ασυλίας του άρθρου 86 για την ευθύνη υπουργών και ότι διατίθεται να καταθέσει ως απλός πολίτης για την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Είναι μια πολιτική κίνηση, ένα σήμα προς τη Δικαιοσύνη από τον ίδιο ότι είναι διατεθειμένος για τα ζητήματα που αναφέρονται στη δικογραφία να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας «ο κ. Καμμένος θέλει να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, την υπόθεση, χωρίς την προφύλαξη που του δίνει το άρθρο 86 του Συντάγματος».

Η δικογραφία, εκτός από σχετικά με την υπόθεση δημοσιεύματα, περιέχει και μια μαρτυρική κατάθεση, ενώ ο φερόμενος ως μεσάζων στη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, Βασίλειος Παπαδόπουλος, δεν εντοπίστηκε προκειμένου να δώσει κατάθεση.

Η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή χωρίς αξιολόγηση αλλά με τη συνταγματική πρακτική της αμελλητί διαβίβασης γιατί η έρευνα έφτασε σε πολιτικό πρόσωπο.

Η διαβίβαση της δικογραφίας ανακοινώθηκε από το προεδρείο, ενώ στην έδρα ήταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος. Σε αντίθεση από τη λεπτομερή ανάγνωση των διαβιβαστικών εγγράφων από την Τασία Χριστοδουλοπούλου, η ανακοίνωση από τον κ. Καμμένο ήταν σύντομη, χωρίς καμία περαιτέρω πληροφορία, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...