226
O 64χρονος βαρύνεται με ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα | ΙΝΤΙΜΕnews

Στη φυλακή ο οδηγός της φονικής νταλίκας του Κηφισού

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2018, 14:23
O 64χρονος βαρύνεται με ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Στη φυλακή ο οδηγός της φονικής νταλίκας του Κηφισού

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2018, 14:23

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του, ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε πριν από λίγες ημέρες το τροχαίο δυστύχημα στην Λεωφόρο Κηφισού, με απολογισμό δύο νεκρούς και μία σοβαρά τραυματία.

Ο 64χρονος οδηγός απολογήθηκε για το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία προήλθε θάνατος καθώς και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, σωματικής βλάβης από αμέλεια, παράνομης χρήσης γνήσιου πιστοποιητικού και οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δύο ετών από προηγούμενη παράβαση.

Όπως είπε μετά το πέρας της διαδικασίας ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Πέτρος Μαντούβαλος, ο εντολέας του δηλώνει συντετριμμένος για το δυστύχημα που προκάλεσε.

Ενώπιον του ανακριτή φέρεται να υποστήριξε ότι κανονικά δεν θα δούλευε την ημέρα του δυστυχήματος και παρ’ όλο που είχε πιει, αισθανόταν καλά και γι αυτό δέχτηκε να κάνει δρομολόγιο σε αντικατάσταση συναδέλφου του.

Για μία ακόμη φορά εξάλλου δικαιολόγησε την «τρελή» πορεία του φορτηγού που «θέρισε» τα ΙΧ στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας της Εθνική Οδού στο Κηφισό, με τον ισχυρισμό ότι το βαρύ όχημα παρουσίασε πρόβλημα και «δεν άκουγε το τιμόνι».

Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών που τον συνέλαβαν ο οδηγός είχε ασταθές βάδισμα και δεν μιλούσε καθαρά ενώ τα μάτια του ήταν κόκκινα –ενδείξεις που μαρτυρούν μέθη. Στον έλεγχο αλκοοτέστ μετρήθηκαν 0,78 μιλιγκράμ ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, πολύ περισσότερο από το επιτρεπόμενο όριο.

Αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού δυστυχήματος περιέγραψαν τον 64χρονο να μην ενδιαφέρεται καθόλου για τους τραυματίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...