Ο Guardian για τον πόλεμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην πορνογραφία / Οι New York Times για το άλλο Viagra των μεσήλικων / H Journal du Dimanche για μια δυσάρεστη εμπειρία στην πόλη του Φωτός / Και η Monde…
  • The New York Times, The Guardian

    Στεροειδή/ Η νέα «ντόπα» του σεξ

    Δεν είναι πια μόνο υπόθεση των μπόντι μπίλντερς. Τα στεροειδή αναβολικά, διαβεβαιώνει ο Guardian, κάνουν θραύση στους 40αρηδες και 50αρηδες που δεν θέλουν να φουσκώσουν τους μυς τους, αλλά να δείχνουν πιο νέοι, να διατηρήσουν ένα φυσιολογικό βάρος, αλλά και βελτιώσουν τις ερωτικές τους επιδόσεις. Στη Βρετανία, ειδικά, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που καταφεύγουν σε αυτό το είδος της «υποκαθιστούσας θεραπείας» για να ισοφαρίσουν τη μείωση της τεστοστερόνης που έρχεται φυσιολογικά με την ηλικία.

    Κάποιοι από αυτούς που τα παίρνουν και μίλησαν στη βρετανική εφημερίδα λένε ότι με τη λήψη των στεροειδών αισθάνονται καλύτερα. Στο ρεπορτάζ επισημαίνονται, ωστόσο, οι παρενέργειες από την χρόνια χρήση. Η πιο σοβαρή από αυτές είναι η αύξηση του κινδύνου για την εκδήλωση καρδιαγγειακών ασθενειών. Πράγμα που δεν φαίνεται να σκέφτονται πολύ ούτε οι γιατροί που, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνουν χωρίς δεύτερη σκέψη τεστοστερόνη στους μεσήλικες και βάλε. Ο σκοπός, σημειώνουν οι New York Times, είναι πάντα οι καλύτερες επιδόσεις.

    Σε όλα αυτά έχουν παίξει τον ρόλο τους και οι φαρμακοβιομηχανίες: μετατρέπουν μια φυσιολογική μείωση των ορμονών σε «ασθένεια» κι έπειτα σου προσφέρουν το φάρμακο στο πιάτο. Κι άμα σκάσει η καρδιά σου; Ε, έχουν κι άλλα φάρμακα να σου δώσουν.

    Φωτό: Το εξαιρετικό σκίτσο είναι του Benjamin Marra. Πηγή:  The New York Times
  • The Guardian

    Σόσιαλ μίντια/ Νέα όπλα κατά του πορνό

    Χρειάστηκε να χτυπήσει συναγερμός τον Σεπτέμβριο του 2016 για τους ιούς που μεταδίδονταν από ποστ με σεξουαλικό περιεχόμενο, να διακινηθούν φωτογραφίες χωρίς την άδεια των εικονιζόμενων, αλλά και να διαμαρτυρηθούν πολλοί χρήστες, για κηρύξει το Facebook τον πόλεμο στην πορνογραφία. Και το κάνει με τον τρόπο του: με ένα χάι τεκ φίλτρο που βασίζεται στο λεγόμενο photo-matching και επιτρέπει στους χρήστες να μπλοκάρουν την ανεξέλεγκτη κοινοποίηση του ευαίσθητου υλικού.

    Ανάλογα φίλτρα, σημειώνει ο Guardian, έχουν δημιουργηθεί για τον εντοπισμό και τον περιορισμό του υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για να εμποδιστεί η διακίνηση των λεγόμενων revenge porn, δηλαδή των βίντεο που ανεβάζει κάποιος στο Διαδίκτυο για να εκδικηθεί ή να εκβιάσει την πρώην σύντροφό του. Παράλληλα, δημιουργούνται και άλλα εργαλεία άμυνας, όπως είναι εκείνο που επιτρέπει την ταχεία υπόδειξη ενός αμφιλεγόμενου υλικού και την απόσυρσή του από τα σόσιαλ μίντια. Σε αυτήν την περίπτωση, θα αρκεί κανείς να ενεργοποιήσει μια «σημαία» και μια ειδική ομάδα θα σπεύδει να εξετάσει το περιεχόμενο.

    Είναι πράγματα που ασφαλώς πρέπει να γίνουν. Αλλά μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο και ντύσουμε ακόμη και τους πίνακες του Μοντιλιάνι.

    Φωτό: «Ακατάλληλο για όλους». Πηγή: The Guardian/PA
  • Journal du Dimanche

    Τζόγκινγκ/ Η κόλαση είναι οι (Γ)άλλοι

    Κάποιος κάνει ένα (χυδαίο) κομπλιμέντο, άλλοι σφυράνε, υπάρχουν κι εκείνοι που αρχίζουν να τρέχουν δίπλα τους για να ξεκινήσουν ένα επίμονο φλερτ. Ολα αυτά συμβαίνουν στο Παρίσι και είναι κάτι που η Journal du Dimanche περιγράφει ως «κόλαση των παρενοχλήσεων στον δρόμο» για τις γυναίκες που κάνουν τζόγκινγκ.

    Επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν, αλλά η εφημερίδα συγκέντρωσε τις μαρτυρίες πολλών γυναικών που έχουν πέσει θύματα παρενόχλησης ενώ τρέχουν. Η 23χρονη Λάουρα θυμάται έναν τύπο που σταμάτησε δίπλα της με το αυτοκίνητο και άρχισε να την προσβάλει, η 22χρονη Μαλίκα κάποιον να την σταματά για να της πει ότι ήταν ντυμένη με πολύ προκλητικό τρόπο, η 49χρονη Ρακέλ αναγκάστηκε να αλλάξει διαδρομή γιατί στην αγαπημένη της άκουγε συνεχώς σφυρίγματα. Πώς πρέπει να αντιδρά κανείς σε αυτές τις περιπτώσεις;

    Η δημοσιογράφος Μαρίν Περάν βασανιζόταν από έναν άνδρα που την ακολουθούσε κάθε φορά που έτρεχε. Αποφάσισε να τον καταγγείλει τόσο από το Twitter όσο και από το κανάλι της στο YouTube και τώρα σκέπτεται να τον βιντεοσκοπήσει για να έχουν μια εικόνα και οι άλλες γυναίκες που τρέχουν. Δεν μπορεί να ξέρει κανείς εάν θα αποδώσει η μέθοδος. Η λύση, πάντως, δεν είναι να τρέχεις πιο γρήγορα από τον άλλον για να ξεφύγεις από τα νύχια του. Γιατί αυτό μόνο τζόγκινγκ δεν είναι.

    Φωτό: Με φόντο τον πύργο του Αϊφελ μοιάζει ιδανικό. Αλλά δεν είναι. Πηγή: Journal du Dimanche/IPJ/Marie Briand-Locu
  • Le Monde

    Χίπστερς/ Τα Bic δεν αισθάνονται και πολύ καλά

    Οι χίπστερς θα φύγουν ποτέ από τη μόδα; Το εύχεται, μεταξύ άλλων, η βιομηχανία των ξυραφιών. Που, σύμφωνα με τη Monde, περνάει κρίση: η τάση πολλών ανδρών να αφήνουν γένια έχει ρίξει πολύ τις πωλήσεις ξυραφιών και λεπίδων. Πάντως μη νομίσει κανείς ότι με τόσα ξυράφια που τους περισσεύουν, θα τα χρησιμοποιήσουν οι μεγάλοι κατασκευαστές για να κόψουν τις φλέβες τους. Η Bic, για παράδειγμα, παρουσίασε νέα επαναφορτιζόμενα μοντέλα, αλλάζοντας τη στρατηγική της μιας χρήσης. Οι πιο μικροί πάλι παλεύουν να επιβιώσουν με πωλήσεις μέσω του Διαδικτύου. Ωραία, αλλά ποιος αγοράζει; Ηδη το 2014 τα μούσια των χίπστερς είχαν οδηγήσει σε συρρίκνωση της αγοράς κατά 15%  – μόνο στις ΗΠΑ ο τζίρος μειώθηκε κατά 2,3 δισ.  δολάρια. Από την άλλη, όμως, μεγαλώνει η αγορά των ανδρικών καλλυντικών προϊόντων. Οχι φυσικά τα άφτερ σέιβ. Αλλά καμιά κρεμούλα για το πρόσωπο;  Εντάξει, για όσο πρόσωπο δεν καλύπτεται από τρίχες…

    Φωτό: Αμα δε βάζεις ξυράφι ούτε στον κουρέα… Πηγή: Le Monde/Pablo Ghignard/Hans Lucas



text
  • Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει χώρο στο κελί;


    24 Απριλίου 2024, 13:55