370
Φωτογραφία από την πορεία αλληλεγγύης υπέρ του Βασίλη Δημάκη | IntimeNews

Σταματάει την απεργία δίψας ο Βασίλης Δημάκης

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2018, 16:27
Φωτογραφία από την πορεία αλληλεγγύης υπέρ του Βασίλη Δημάκη
|IntimeNews

Σταματάει την απεργία δίψας ο Βασίλης Δημάκης

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2018, 16:27

Αίσιο τέλος φαίνεται να έχει η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη που βρισκόταν σε απεργία πείνας και δίψας ζητώντας να του δοθούν άδειες για εκπαιδευτικούς λόγους. Ο Βασίλης Δημάκης λοιπόν, αποφάσισε να σταματήσει την απεργία δίψας και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, κάτι που δεν δεχόταν μέχρι σήμερα, όπως ανακοίνωσε η δικηγόρος του.

Σύμφωνα με την Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα, ο Δημάκης δέχθηκε διαβεβαιώσεις από εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Βέβαια, μέχρι να αποτελέσει αυτό τελεσίδικη απόφαση, ο κρατούμενος συνεχίζει την απεργία πείνας.

«Ο Βασίλης Δημάκης σταματά την απεργία δίψας. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου ΔΙκαιοσύνης Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις», ανακοίνωσε συγκεκριμένα, η δικηγόρος του φοιτητή που έχει καταδικαστεί για ένοπλες ληστείες.

Να σημειωθεί ότι χθες Παρασκευή απορρίφθηκε ομόφωνα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού η αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει ο Βασίλης Δημάκης.

Την ίδια ώρα, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο υπογράφοντα τον Νίκο Ξυδάκη και συνυπογράφοντα τον Νίκο Φίλη ζητούσαν παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, για να μην απειληθεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα του Βασίλη Δημάκη, η υγεία του οποίου είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες, με τον ίδιο να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της συμπολίτευσης ζητούσαν να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για τον Δημάκη ο οποίος πραγματοποίησε απεργία πείνας και δίψας μετά τη σειρά απορρίψεων από το Συμβούλιο Φυλακών του αίτηματός του να παρακολουθεί μαθήματα στο πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας άδεια με χρήση ηλεκτρονικού συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκι).

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη είχε πάρει σημαντικές διαστάσεις. Αλλωστε, η περίπτωση του φυλακισμένου φοιτητή είχε αρκετά κοινό με αυτήν του Νίκου Ρωμανού που έκανε απεργία προκειμένου να του δοθεί το δικαίωμα να πηγαίνει στην σχολή του. Σε εκείνη την περίπτωση, σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ -που τότε βρισκόταν στην αντιπολίτευση- κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση για αναλγησία και εκδικητικές τάσεις απέναντι στον νεαρό που είχε φυλακιστεί για την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έχει ευαισθητοποιήσει αρκετούς ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο διαδίκτυο έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 4.500 υπογραφές πολιτών που ζητούν να γίνει δεκτό το αίτημά του, ενώ σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει εκπαιδευτικοί, οργανώσεις και φοιτητές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...