206
Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν είναι με τον αδελφό του ιδιοκτήτες της εταιρείας | REUTERS/Andrew Kelly/File Photo

Στα πρόθυρα της πτώχευσης η εταιρεία παραγωγής του Γουάινσταϊν

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2018, 08:46
Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν είναι με τον αδελφό του ιδιοκτήτες της εταιρείας
|REUTERS/Andrew Kelly/File Photo

Στα πρόθυρα της πτώχευσης η εταιρεία παραγωγής του Γουάινσταϊν

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2018, 08:46

Αίτημα για προστασία από τους πιστωτές της πρόκειται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες η εταιρεία του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν μετά την αποτυχία των συνομιλιών για την πώλησή της.

Μετά την αποκάλυψη των πολυάριθμων περιστατικών παρενόχλησης από τον παραγωγό, η Weinstein Co, η εταιρεία που είχε ιδρύσει με τον αδελφό του, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα λόγω απόσυρσης στούντιο, όπως το Netflix, από συνεργασίες μαζί της.

Αρχισε συζητήσεις για την πώλησή της, αλλά και ο τελευταίος γύρος συζητήσεων με επενδυτικό σχήμα κατέρρευσε φέρνοντας την ανακοίνωση για την χρεωκοπία, αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Αν και αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα για τους υπαλλήλους, τους πιστωτές μας και τα θύματά μας, το διοικητικό συμβούλιο δεν είχε άλλη επιλογή», εξηγεί.

Η εταιρεία των Γουάινσταϊν δηλώνει ότι έσπευσε να ικανοποιήσει κάθε αίτημα των υποψήφιων αγοραστών, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα. Ωστόσο, μιλά ανοιχτά και για την μη τήρηση και των υποσχέσεων από το επενδυτικό σχήμα.

Η συμφωνία, αν έκλεινε, θα ήταν ύψους 275 εκατ δολαρίων για το στούντιο και 225 εκατ. για τα χρέη του στούντιο.

Κατά της εταιρείας παραγωγής και προσωπικά κατά των αδελφών Γουάινσταϊν έχει κατατεθεί από τις 11 Φεβρουαρίου μήνυση από την πολιτεία της Νέας Υόρκης γιατί εξέθεσαν τους υπαλλήλους τους σε συμπεριφορά που παραβιάζει τους νόμους για την σεξουαλική παρενόχληση και την κακοποίηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...