292
|

Στον δρόμο του Βαζέχα

Κώστας Μίντζηρας Κώστας Μίντζηρας 16 Νοεμβρίου 2012, 06:03

Στον δρόμο του Βαζέχα

Κώστας Μίντζηρας Κώστας Μίντζηρας 16 Νοεμβρίου 2012, 06:03

Υπάρχουν άνθρωποι που βλέποντας ένα πρόβλημα δυσκολεύονται να μην πάρουν αμέσως απόφαση. Σύνθημά τους: Καλύτερα λάθος απόφαση από το τίποτα. Υπάρχουν άλλοι που και να τους παρακαλάς να αποφασίσουν, το αναβάλουν με  μαεστρία. Το δικό τους πιστεύω: Αποφάσεις χρειάζονται μόνο αν το πρόβλημα δεν έχουν ήδη λυθεί (από τη ζωή).

Ο Γ. Αλαφούζος ως εμπνευστής – ηγέτης της παναθηναϊκής συμμαχίας και της ύστατης προσπάθειας να διασωθεί οικονομικά η πράσινη ΠΑΕ έδειχνε ως πρόσφατα οπαδός μιας κατά βούληση εναλλαγής σχολής για τη λήψη δύσκολων αποφάσεων. Περίμενε μέχρι το παρά 1’ για να ανακοινώσει το πλάνο του, παρουσιάσθηκε σαν έτοιμος από καιρό να κηρύξει ασύμμετρο πόλεμο στην παράγκα της σούπερ λίγκας, άργησε να αντιληφθεί ότι η αρχική ανάλυση και το σχέδιο για συγκέντρωση των 15 εκ ευρώ δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα, έσπευσε με ζηλευτή ταχύτητα στη διακοπή συμβολαίου του Κατσουράνη. Κι η λίστα δεν τελειώνει. Δικαίως αντιδρά σε όσους -εκ του ασφαλούς κι εκ των υστέρων- του ασκούν κριτική για αποφάσεις του, αλλά αυτό από μόνο του ασφαλώς δεν τις δικαιώνει.     

Στην περίπτωση του Ζ. Φερέϊρα, πάντως, ο πρόεδρος (πιά) της ΠΑΕ φαίνεται πως κατάφερε χωρίς κόπο κάτι πολύ δύσκολο: Να εξοργίσει με τη μη ρεαλιστική επιμονή του να στηρίζει τον πορτογάλο όσους έβλεπαν ως μόνη λύση να ξυπνήσει η ομάδα τη γρήγορη απομάκρυνσή του και παράλληλα να αιφνιδιάσει δυσάρεστα όσους (λίγους) στάθηκαν στο πλευρό του την μακρά περίοδο της υποστήριξης του Ιβηρα προπονητή.

Στην τελευταία συνέντευξή του ο Γ. Αλαφούζος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρακτική λήψης αποφάσεων στην ΠΑΕ: μερικοί κάνουν εισηγήσεις και κάποιος αποφασίζει. Συναφώς ο Βαζέχα, όταν κάποτε ρωτήθηκε πώς κι έχασε ένα γκολ από αυτά που δεν χάνονται, είχε πεί: «Πριν φτάσει η μπάλα στα πόδια σου, πρέπει να ξέρεις τί θέλεις να κάνεις. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, γκολ δεν μπαίνει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News