179
Χρήστος Σπίρτζης (δεξιά) και Αλέξης Τσίπρα σε στιγμές απόλυτης ευφορίας... | ΙΝΤΙΜΕnews

Σπίρτζης καρφώνει Uber: Από πού να φύγει; Αφού δεν φορολογείται, ούτε έχει έδρα στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2018, 14:10
Χρήστος Σπίρτζης (δεξιά) και Αλέξης Τσίπρα σε στιγμές απόλυτης ευφορίας...
|ΙΝΤΙΜΕnews

Σπίρτζης καρφώνει Uber: Από πού να φύγει; Αφού δεν φορολογείται, ούτε έχει έδρα στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2018, 14:10

Με διάχυτο το αίσθημα της ικανοποίησης από την ανακοίνωση της UBER περί αναστολής της βασικής της υπηρεσίας της στην Αθήνα, uberΧ (η οποία χρησιμοποιεί ιδιώτες οδηγούς), ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, θέλησε να υποβαθμίσει τη σημασία του θέματος, αλλά και της ίδιας της παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα.

«Από πού να φύγει;» διερωτήθηκε κληθείς να σχολιάσει τα περί αποχώρησης -ουσιαστικά- της UBER από τη χώρα μας. «Για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να έχει έδρα στην Ελλάδα, έστω ένα γραφείο και να φορολογείται στην Ελλάδα. Η UΒΕR δεν έχει τίποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εμπνευστής του νόμου για τις εταιρείες διαμεσολάβησης ταξί που υποχρέωσε την εταιρεία στην απόφαση αναστολής της βασικής της υπηρεσίας στην πρωτεύουσα.

«Για όσους θέλουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα, τηρώντας την κείμενη νομοθεσία και να πληρώνουν φόρους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» συμπλήρωσε ο κ. Σπίρτζης, ενώ απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν προσωπικά πως έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου για να διώξει μια και καλή την εταιρεία από την Ελλάδα αρκέστηκε να πει ότι «δεν ξέρουν τι τους γίνεται», ευχόμενος «Καλό Πάσχα – και σε αυτούς και στην UΒΕR».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...