933
Ο μεγάλος διαγωνισμός καινοτομίας έρχεται - για δεύτερη, συνεχή χρονιά | Disrupt Greece

ΣΟΛ: «Γιατί συμμετέχουμε στο Disrupt Greece – Τι θα προσφέρουμε στις ομάδες»

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2018, 16:41
Ο μεγάλος διαγωνισμός καινοτομίας έρχεται - για δεύτερη, συνεχή χρονιά
|Disrupt Greece

ΣΟΛ: «Γιατί συμμετέχουμε στο Disrupt Greece – Τι θα προσφέρουμε στις ομάδες»

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2018, 16:41

Ο διαγωνισμός Disrupt Greece, που διοργανώνουν Fortune και Industry Disruptors Game Changers, με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρεία Παπαστράτος, βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 24 Μαΐου.

Είναι γεγονός ότι οι νέες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από υπηρεσίες και εργαλεία που θα τις βοηθήσουν να εξελίξουν και να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Η ανάγκη για χρηματοδότηση, αν και κρίσιμης σημασίας, δεν είναι η μοναδική – με την επιχειρηματική ανάπτυξη, το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις, την εύρεση του κατάλληλου προσωπικού και τις βελτιώσεις του επιχειρηματικού μοντέλου να είναι εξίσου σημαντικές.

Στο πλαίσιο αυτό ο διαγωνισμός, εκτός από χρηματικά βραβεία ύψους 30.000 ευρώ για τους 3 νικητές και υπηρεσίες από τους Industry Disruptors Game Changers και το Fortune και για τους δέκα φιναλίστ, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν mentoring, coaching, media training και ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης, προσφέρει -σε συνεργασία με κορυφαίους οργανισμούς και φορείς- επιπλέον ευκαιρίες για τις ομάδες που θα καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο.

Στον φετινό διαγωνισμό executive partner είναι η ΣΟΛ, η μεγαλύτερη εταιρεία ορκωτών ελεγκτών λογιστών στην Ελλάδα, που προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις και φορείς, ετησίως.

Μαζί με την Crowe SOL, τον συμβουλευτικό βραχίονα της ελεγκτικής, θα προσφέρουν ένα συνολικό πακέτο υπηρεσιών στους δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού, ώστε να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμα επιχειρηματικά σχήματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΟΛ, Παναγιώτης Αλαμάνος, μιλάει για τη συμμετοχή της ΣΟΛ Α.Ε. στο φετινό Disrupt Greece

Γιατί αποφάσισε η ΣΟΛ να στηρίξει τον φετινό διαγωνισμό καινοτομίας Disrupt Greece;

Η πρωτοβουλία του Disrupt Greece αναδεικνύει νέες επιχειρηματικές ιδέες και νέους επιχειρηματίες, καθώς και μια διαφορετική αναπτυξιακή προσέγγιση. Η νέα επιχειρηματικότητα είναι και πρέπει να είναι η καρδιά της αντιστροφής των οικονομικών δεδομένων στη χώρα μας. Για την ΣΟΛ, τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία ορκωτών λογιστών στη χώρα, η στήριξη και η ανάπτυξη επιχειρήσεων είναι κατά κάποιο τρόπο στο «DNA» της. Με τη συμμετοχή μας στο Disrupt Greece θέλουμε να συνεισφέρουμε στις νέες επιχειρηματικές ιδέες που θα προκύψουν, παρέχοντάς τους την απαραίτητη τεχνογνωσία, έτσι ώστε να μετατραπούν σε βιώσιμα επιχειρηματικά πλάνα.

H ΣΟΛ θα αναλάβει να προσφέρει ένα συνολικό πακέτο υπηρεσιών στους δέκα φιναλίστ στο πλαίσιο του διαγωνισμού. Μπορείτε να μας περιγράψετε πώς θα βοηθήσετε τις υποψήφιες ομάδες;

Η πρακτική και τεχνική βοήθεια στις ομάδες του Disrupt Greece ίσως είναι και το βασικότερο στοιχείο της συμμετοχής της ΣΟΛ στον θεσμό. Θα βρισκόμαστε δίπλα στις ομάδες για τη χαρτογράφηση και ανάλυση της αγοράς, τον σχεδιασμό του business plan, την παροχή συμβουλών για τα φορολογικά ζητήματα, καθώς και τη συνολική οικονομική και αναπτυξιακή εικόνα του εγχειρήματός τους. Θα διαθέσουμε ικανά στελέχη της ΣΟΛ και της Crowe SOL τα οποία, πέρα από την τεχνική βοήθεια, θα τους παρέχουν στρατηγικές συμβουλές που θα τους προετοιμάσουν για την επόμενη ημέρα του Disrupt.

Η ομάδα της ΣΟΛ είναι έτοιμη για τον διαγωνισμό
Η ομάδα της ΣΟΛ είναι έτοιμη για τον διαγωνισμό

Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνει μια επιχείρηση σε πρώιμο στάδιο για να επιβιώσει;

Σωστός σχεδιασμός τού επιχειρηματικού μοντέλου, ανάλυση και ενσωμάτωση των δεδομένων της αγοράς και του οικονομικού περιβάλλοντος, δημιουργία συνεκτικού προϊόντος / υπηρεσίας και πιστή υλοποίηση του πλάνου ανάπτυξης. Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που δεν είναι υποχρεωτικά ευνοϊκή για τις νέες επιχειρήσεις. Η πειθαρχία εντούτοις τόσο στον σχεδιασμό, όσο και στην υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου, είναι το κλειδί όχι μόνο για την επιβίωση, αλλά και για την επιτυχία.

Πιστεύετε ότι πρέπει να δοθούν ειδικά φορολογικά κίνητρα σε νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως γίνεται σε άλλες χώρες της ΕΕ;

Η συστηματική ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων μπορεί να αποτελέσει ένα δυνητικό αναπτυξιακό πυλώνα για την ελληνική οικονομία. Είναι σίγουρα ένας τομέας που μπορούμε, όχι μόνο να διοχετεύσουμε ικανούς νέους επαγγελματίες, ως κεντρική εναλλακτική για τη μη φυγή τους στο εξωτερικό, αλλά και να προσελκύσουμε αντίστοιχα νέους επιχειρηματίες από το εξωτερικό. Για να συμβούν όλα αυτά θα πρέπει να δημιουργηθούν μια σειρά κινήτρων, με κορυφαία τα φορολογικά, αν αναλογιστούμε ότι η υψηλή φορολόγηση είναι εκ των πραγμάτων ένας παράγοντας ανάσχεσης για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η παροχή φορολογικών κινήτρων προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις, θα ωφελήσει πολλαπλάσια την εθνική οικονομία μεσομακροπρόθεσμα.

Θεωρείτε ότι οι ΜμΕ και ιδίως οι startups μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που δουλεύουμε σήμερα, επηρεάζοντας και τις μεγάλες εταιρείες;

Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, έχουν υποχρεωτικά προσανατολιστεί στη διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους. Η ανάπτυξή τους προϋποθέτει πλέον και την εσωτερική, δομική τους αλλαγή, που όταν είναι εφικτή, απαιτεί μεγαλύτερους πόρους για να υλοποιηθεί. Οι startups όπως και η προσέγγιση των περισσότερων ΜμΕ, διαθέτουν την απαραίτητη ευελιξία, έτσι ώστε να δίνουν, εξορισμού μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη. Μπορούν να προσαρμόζουν το εσωτερικό τους ανάλογα με τα δεδομένα του εξωτερικού περιβάλλοντος, να προσεγγίζουν πιο γρήγορα τις ευκαιρίες της αγοράς και να αναπτύσσουν μια συνεργατική κουλτούρα με άλλες επιχειρήσεις. Αυτά είναι και τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα, τα οποία και οι μεγάλες επιχειρήσεις ενσωματώνουν στη λειτουργία τους.

Η ΣΟΛ έχει μπει σε μια νέα εποχή, διευρύνοντας συνεχώς το πελατολόγιό της. Ποιοι είναι οι στόχοι της εταιρείας;

Η ΣΟΛ προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις και φορείς, ετησίως. Εκτός από τις ελεγκτικές υπηρεσίες, τα τελευταία χρόνια, μέσω της θυγατρικής μας Crowe SOL, έχουμε διεισδύσει δυναμικά στις συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και σε νέους τομείς δραστηριότητας της αγοράς. Σήμερα και μέσω της τεχνογνωσίας που αποκτούμε από τη συμμετοχή μας στο διεθνές δίκτυο της Crowe Horwath International, επεκτεινόμαστε στο κομμάτι του τουρισμού, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες HTL – Hotel, Tourism & Leisure, αποκλειστικά για επιχειρήσεις του κλάδου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...