486
«Μάγος της κονσόλας», μοναδικός σε κάθε live | Bjorn Lindgren/TT News Agency/via REUTERS

Σοκ: Πέθανε ο DJ Αβίτσι

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 21:34
«Μάγος της κονσόλας», μοναδικός σε κάθε live
|Bjorn Lindgren/TT News Agency/via REUTERS

Σοκ: Πέθανε ο DJ Αβίτσι

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 21:34

Εφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 28 ετών, ο καλλιτέχνης, dj και παραγωγός Αβίτσι, κατά κόσμον Τιμ Μπέργκλινγκ.

Οπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του, ο σουηδός dj άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ βρισκόταν στο σουλτανάτο του Ομάν.

«Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του Τιμ Μπέργκλινγκ, γνωστού ως Αβίτσι. Βρέθηκε νεκρός σήμερα στο Μουσκάτ του Ομάν. Η οικογένειά του είναι συντετριμμένη και θα ζητούσαμε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική τους ζωή αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δεν θα γίνουν επιπλέον ανακοινώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

Είχε όλη τη ζωή και όλες τις επιτυχίες μπροστά του (Instagram/Avicii via REUTERS)
Είχε όλη τη ζωή και όλες τις επιτυχίες μπροστά του (Instagram/Avicii via REUTERS)

Ο dj είχε αποσυρθεί από τις live εμφανίσεις το 2016 επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Οι περισσότεροι, όμως, γνώριζαν ότι αντιμετώπιζε εδώ και αρκετά χρόνια προβλήματα, όπως παγκρεατίτιδα, λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ, ενώ είχε αφαιρέσει και τη χοληδόχο κύστη και τη σκωληκοειδή απόφυσή  του το 2014. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ως Τιμ Μπέργκλινγκ γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1989 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Το 2010, κυκλοφόρησε συνεργασία του με τον, επίσης Σουηδό, dj, Τζον Ντάλμπακ, με τίτλο “Don’t Hold Back”, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε σε διάφορα projects με διεθνούς φήμης djs, όπως ο Τιέστο.

Αν και τα κομμάτια του αποτελούνται από κυρίως ηλεκτρονικής σύνθεσης μουσική, η EMI κυκλοφόρησε μια έκδοση του «Bromance», με την παρουσία στίχου, υπό τον νέο τίτλο «Seek Bromance». Αυτό, έφτασε στο top 20 σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας.

Δημιούργησε, επίσης, αμέτρητα remix μεγάλων επιτυχιών και τον Οκτώβριο του 2010 υπέγραψε με τη European A&R team στην EMI Music Publishing, μία από τις δισκογραφικές εταιρείες-μέλη του, άτυπου, «big four» των μεγαλύτερων.

Το 2011, η συνεργασία του στο κομμάτι «Sunshine», με τον Ντέιβιντ Γκέτα ήταν υποψήφια για βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Dance Recording.

Το κομμάτι του, με τίτλο «Penguin», χρησιμοποιήθηκε από τη Λιόνα Λιούις στο single της, «Collide».

Στο εν λόγω single αυτό όμως δεν γινόταν αναφορά στον Αβίτσι για την προέλευση της μουσικής, με αποτέλεσμα δικαστικές ενέργειες εκ μέρους του σουηδού dj, ώστε να μην κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο single. Τελικώς, η παρεξήγηση λύθηκε εκτός δικαστηρίων.

Το 2011, o Αβίτσι  κυκλοφόρησε το «Levels» (χρησιμοποιώντας μέρος του τραγουδιού «Something’s Got a Hold on Me» της Etta James), το οποίο έφτασε στην κορυφή των top ten σε Ινδία, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο, και έφτασε στην κορυφή των charts σε Ουγγαρία, Νορβηγία και Σουηδία.

O Αβίτσι, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έτσι κι αλλιώς συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες, όπως τη Μαντόνα και τους Coldplay.

Στις επιτυχίες του συμπεριλαμβάνονται και τα «Wake Me Up», «Hey Brother».

H πιο πρόσφατη επιτυχία του ήταν το «Lonely Together» με τη Ρίτα Ορα.

Στις επιρροές του περιλαμβάνονται, πέραν του Τιέστο, οι σπουδαίοι Daft Punk.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε δηλώσει επανειλημμένα ότι θα ήθελε πολύ να συνεργαστεί μαζί τους.

Ομως, έμεινε για πάντα 28 χρόνων…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...