185
Ο Ζόραν Ζάεφ, πανευτυχής, στην τελευταία Σύνοδο του ΝΑΤΟ | REUTERS/Darrin Zammit Lupi

Σκοπιανό: Ζάεφ και αντιπολίτευση δεν συμφώνησαν σε κοινή διατύπωση για το δημοψήφισμα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 00:08
Ο Ζόραν Ζάεφ, πανευτυχής, στην τελευταία Σύνοδο του ΝΑΤΟ
|REUTERS/Darrin Zammit Lupi

Σκοπιανό: Ζάεφ και αντιπολίτευση δεν συμφώνησαν σε κοινή διατύπωση για το δημοψήφισμα

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 00:08

Πολιτικό συμβούλιο με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να καταλήξουν σε μία κοινή διατύπωση για το δημοψήφισμα που θα γίνει σχετικά με την αλλαγή του ονόματος και του Συντάγματος των Σκοπίων, διεξήγαγε την Τετάρτη το βράδυ ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Όπως τόνισε, «απόψε μιλήσαμε με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων και τους ενημερώσαμε για την πιθανή διατύπωση του ζητήματος του δημοψηφίσματος».

Η συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων φαίνεται πως δεν κατέληξε σε καθολική συμφωνία, καθώς στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση με τον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια, VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μικόσκι.

Σύμφωνα με το protothema.gr ο σκοπιανός πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά του Μικόσκι, γράφοντας χαρακτηριστικά στα social media: «Τι είναι αυτό που ο Mickoski δεν ήθελε να πει σε όλους τους πολιτικούς ηγέτες και είναι έτοιμος να το πει σε μια συνάντηση ηγεσίας μικρότερης κλίμακας;».

Πρόσθεσε, δε, ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση ελπίζει ο πολιτικός του αντίπαλος να αποσαφηνίσει αν θέλει τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και να συμφωνήσει στην κοινή διατύπωση για το δημοψήφισμα, στο οποίο θα ψηφίσει ελεύθερα ο λαός των Σκοπίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...