421
Εμφανώς προβληματισμένος ο κ. Φίλης  (αριστερά) λίγο πριν μιλήσει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ | ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIMENEWS

Σφοδρή κριτική Φίλη στην κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2017, 18:43
Εμφανώς προβληματισμένος ο κ. Φίλης  (αριστερά) λίγο πριν μιλήσει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
|ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIMENEWS

Σφοδρή κριτική Φίλη στην κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2017, 18:43

Τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, την προώθηση της ρητορικής «μνημόνιο – αντιμνημόνιο», τις λανθασμένες εκτιμήσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και το κλείσιμο της αξιολόγησης: τίποτα δεν άφησε έξω από τη σφοδρή κριτική που άσκησε στο κόμμα του ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης παίρνοντας τον λόγο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σάββατο.

«Μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει», είπε, αναφερόμενος στα δύο στρατόπεδα που συνέβαλε να διαμορφωθούν το ίδιο το κόμμα του, όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση. «Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση», τόνισε κάνοντας μία νέα επίθεση κατά του υπουργού Αμυνας -ο οποίος παρεμπιπτόντως την ίδια ημέρα, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών διασαφήνισε ότι δεν είναι «εθνικιστής» αλλά «κεντρώος πατριώτης».

Ο κ. Φίλης συνέχισε διασαφηνίζοντας ποιες είναι οι προτάσεις του για την τακτική του κόμματός του. «Το “εμείς και οι άλλοι” τελείωσε», τόνισε. «Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι»», επανέλαβε.

«Πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ. Πώς θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου; Αυτό πού συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;», ρώτησε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι «ο εχθρός» είναι χωρίς αμφιβολία πολύ ισχυρός. «Κάνουμε ότι μπορούμε;», αναρωτήθηκε. «Το αίμα που στάξαμε για το Ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει το ΔΝΤ. Σταθείτε, ρε παιδιά! Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι, αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φίλης σχολίασε ότι «το “ούτε ένα ευρώ μέτρα” που είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, το ακούν και οι Ελληνες». Κι «επειδή λοιπόν μπορεί να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι», τόνισε ο ίδιος προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί η συμφωνία που θα έρθει  να έχει νομιμοποίηση μόνο της κυβέρνησης».

Τέλος, ο πρώην υπουργός πρότεινε ένα άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ. «Ο συγγενέστερος σύμμαχός μας -έστω και αν βρωμάει- είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατόν να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τον ΔΟΛ», τόνισε

Σημειώνεται ότι σε ένα σημείο της ομιλίας του κ. Φίλη, όταν ο ίδιος τόνισε ότι «δεν μας εμποδίζει η τρόικα να δίνουμε μάχη αξιών, φεύγοντας να έχουμε δώσει το αποτύπωμα μας», αντέδρασε ο Στέλιος Παππάς, ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, λέγοντάς του: «μη μας λες φεύγοντας». Ο πρώην υπουργός απάντησε: «φεύγοντας, παραμένοντας σε δυο χρόνια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...