403
«Εχει εμπεδωθεί ότι είναι αναπόδραστο και σχεδόν μονόδρομος και έχει φανεί ότι τα μνημόνια αποδίδουν αυτό που θέλουμε» είπε ο Δημήτρης Σεβαστάκης | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα λένε ότι τα «μνημόνια ήταν μονόδρομος»…

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 12:17
«Εχει εμπεδωθεί ότι είναι αναπόδραστο και σχεδόν μονόδρομος και έχει φανεί ότι τα μνημόνια αποδίδουν αυτό που θέλουμε» είπε ο Δημήτρης Σεβαστάκης
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα λένε ότι τα «μνημόνια ήταν μονόδρομος»…

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 12:17

Πήραν την εξουσία υποσχόμενοι να σκίσουν τα μνημόνια και να καταργήσουν την επιτροπεία της χώρας με «έναν νόμο και ένα άρθρο» – φράση του Αλέξη Τσίπρα αυτή. Κατηγόρησαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ως εθνικούς προδότες και «γερμανοτσολιάδες» επειδή υπέκυψαν στην ανάγκη των μνημονίων και ψήφιζαν τα μέτρα που αυτά επέβαλαν. Και τώρα, αφού έχουν ψηφίσει μια τρίτη -και πιο σκληρή- συμφωνία με τους δανειστές παραδέχονται ότι αυτά τα μνημόνια ήταν τελικά… μονόδρομος.

Το είπε ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Σεβαστάκης, ένας από τους πιο μετριοπαθείς κυβερνητικούς βουλευτές. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», ο κ. Σεβαστάκης διατύπωσε το συμπέρασμα ότι «τα μνημόνια είναι σχεδόν μονόδρομος». Δεν είναι βέβαια μόνο αυτός από τον ΣΥΡΙΖΑ που βγήκε στο ξέφωτο της πραγματικότητας. Τη Δευτέρα ο Πάνος Σκουρλέτης παραδέχτηκε ότι μετά την πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση έξοδο από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018 «δεν ξεμπερδεύουμε». Ομως είναι η πρώτη φορά που χωρίς λεκτικές περικοκλάδες περί «αυταπάτης» και άλλων χαριτωμένων, κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ βάζει στην ίδια φράση τις λέξεις «μνημόνια» και «μονόδρομος».

«Εχει αλλάξει η σχέση του κόσμου με το μνημονιακό σχεδιασμό, έχει εμπεδωθεί ότι είναι αναπόδραστο και σχεδόν μονόδρομος και έχει φανεί ότι τα μνημόνια αποδίδουν αυτό που θέλουμε. Το πιστοποιητικό κανονικότητας», ανέφερε συγκεκριμένα ο βουλευτής.

Οπως εξήγησε, πριν από το 2015 «δεν είχε δοκιμαστεί η ρήξη, η πλευρά της απείθειας δεν είχε δοκιμαστεί».

«Τα Ζάππεια του Σαμαρά ήταν ένας σχεδιασμός οικονομικής αντίρρησης, σε σχέση με τα πρώτα μνημόνια», ανέφερε ο κ. Σεβαστάκης για να συμπληρώσει πως «η εμπέδωση της πραγματικής ρήξης ήρθε το 2015. Δεν υπήρχε η δοκιμή του άλλου δρόμου μέχρι τότε».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι «όταν έχεις μια διατροφική αυτάρκεια 30%, είσαι μια απολύτως εξαρτώμενη οικονομία, άρα είναι περιορισμένος ο πολιτικός ορίζοντας για την ρήξη».

Αναφερόμενος σε παλαιότερη τοποθέτησή του είπε ότι «το 2011 ή το 2012, είχα πει ότι προτείνεις ένα οικονομικό αντάρτικο, αλλά βρες τα σενάρια». Οπως είπε ο βουλευτής, «όταν έχεις ένα δίλημμα, κάνεις αντάρτικο και κάνεις πλιάτσικο στο super market, εκεί σταματάει το όριο σου. Δεν μπορείς να οδηγήσεις ένα κόσμο σε αυτή την κόλαση».

Ο κ. Σεβαστάκης, τάχθηκε κατά της της επιδοματικής πολιτικής. Οταν ρωτήθηκε ποια είναι η διαφορά της άποψής του με την αντιπολίτευση η οποία διατυπώνει την ίδια ρητορική ανέφερε «η αντιπολίτευση κάνει μια αντιπολίτευση χειροβομβίδας. Το διαχειρίζεται να δείξει πόσο κακός είναι ο άλλος».

Αναφερόμενος στο θέμα των καζίνο, αν και εξέφρασε την «ιδεολογική» του αντίθεση, είπε ότι «οτιδήποτε δίνει δουλειά, είναι ηθικό, μπορεί να είναι μορφές αποκρουστικής ανάπτυξης, αλλά θέλω δουλειές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...