155
To ειδικό καθεστώς ελέγχων θα συνεχιστεί αλλά με ηπιότερο τρόπο | Frankfurt Airport

Σένγκεν: Κάλυψη Κομισιόν σε Βερολίνο για τους ελέγχους – Πώς θα γίνονται εφεξής

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2017, 15:10
To ειδικό καθεστώς ελέγχων θα συνεχιστεί αλλά με ηπιότερο τρόπο
|Frankfurt Airport

Σένγκεν: Κάλυψη Κομισιόν σε Βερολίνο για τους ελέγχους – Πώς θα γίνονται εφεξής

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2017, 15:10

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τα αποτελέσματα της συνάντησης ελλήνων, γερμανών και κοινοτικών εμπειρογνωμόνων στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τετάρτης, σχετικά με τους ελέγχους των επιβατών από την Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, οι Γερμανοί διευκρίνισαν ότι στο εξής οι εν λόγω έλεγχοι θα γίνονται πλέον εντός της ζώνης Σένγκεν και θα περιορίζονται μόνο στην εξακρίβωση της ταυτότητας και της φωτογραφίας του επιβάτη  (μέχρι τώρα όσοι έφθαναν στα γερμανικά αεροδρόμια από την Ελλάδα, οδηγούνταν σε ειδική έξοδο εκτός ζώνης Σένγκεν).

Από την πλευρά της, η Αθήνα έδωσε διαβεβαιώσεις για αυστηροποίηση των ελέγχων επιβατών με προορισμό τα γερμανικά αεροδρόμια.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν πάντως, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η Γερμανία είχε ενημερώσει την Επιτροπή από τις 12 Νοεμβρίου για την παράταση εφαρμογής της διάταξης του κώδικα Σένγκεν, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται στα κράτη μέλη να εισάγουν προσωρινά ελέγχους στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά του για λόγους εσωτερικής τάξης και ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...