218
Η Oxfam στο Λονδίνο | REUTERS/Peter Nicholls

Σεξουαλικό σκάνδαλο κλυδωνίζει την Oxfam

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2018, 23:15
Η Oxfam στο Λονδίνο
|REUTERS/Peter Nicholls

Σεξουαλικό σκάνδαλο κλυδωνίζει την Oxfam

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2018, 23:15

Αίσθηση και σφοδρές επικρίσεις προκαλεί στη Βρετανία η κατηγορία σε βάρος της γνωστής οργάνωσης αρωγής Oxfam πως απέκρυψε τα πορίσματα έρευνας για τις καταγγελίες πως στελέχη της είχαν κοιμηθεί με ιερόδουλες στην Αϊτή ενώ βρίσκονταν εκεί για να συνδράμουν την ανθρωπιστική επιχείρηση. Κι όλα αυτά, ενώ είχε προηγηθεί ο φονικός σεισμός του 2011.

Η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης, Πένι Λόρενς, παραιτήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο μετά από τη συνάντηση των ηγετικών στελεχών της Oxfam με την υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης, Πένι Μόρντοντ.

Η υπουργός έχει προειδοποιήσει την οργάνωση με διακοπή ή περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης, που έφτασε τα 32 εκατομμύρια λίρες πέρυσι, εφόσον αποδειχθεί κεντρική εμπλοκή στο σεξουαλικό σκάνδαλο με απόπειρα συγκάλυψής του.

Η Oxfam αρνείται τις κατηγορίες περί συγκάλυψης και έχει πει ότι θα παρουσιάσει στοιχεία για την έρευνα. Τονίζει ότι μετά την εσωτερική έρευνα που διεξήχθη τέσσερα στελέχη αποπέμφθηκαν και τρία παραιτήθηκαν.

Παραιτούμενη, η κυρία Λόρενς δήλωσε ότι αισθάνεται «ντροπή» και ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη.

Η ίδια επισήμανε ότι μετά τις καταγγελίες, για όσα συνέβησαν στην Αϊτή, έχουν έρθει στην επιφάνεια και αναφορές για παρόμοια συμπεριφορά μελών της αντιπροσωπείας της οργάνωσης στο Τσαντ.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για την Αϊτή έχουν υπάρξει αναφορές για μέλη της οργάνωσης που στην ουσία εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά ανήλικες κοπέλες, με την Oxfam να απαντά ωστόσο ότι η συγκεκριμένη κατηγορία δεν έχει αποδειχθεί πως ευσταθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...