184
Αυτοκίνητο σε θέση στάθμευσης στο Χονγκ Κονγκ | REUTERS/Bobby Yip

Σε τιμή απο «άλλο πλανήτη» πωλήθηκε θέση πάρκινγκ 18 τ.μ. στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2017, 16:06
Αυτοκίνητο σε θέση στάθμευσης στο Χονγκ Κονγκ
|REUTERS/Bobby Yip

Σε τιμή απο «άλλο πλανήτη» πωλήθηκε θέση πάρκινγκ 18 τ.μ. στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2017, 16:06

Συνέβη το αδιανόητο ή όπως οι αγγλομαθείς θα λέγανε impossible is nothing. Δεν μπορείς να γράψεις κάτι άλλο όταν το αντίτιμο πώλησης θέσης πάρκινγκ 18 τ.μ., στο συγκρότημα κατοικιών Upton του Χονγκ Κονγκ της Κίνας, προσεγγίζει το αστρονομικό ποσό των 594.000 ευρώ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η κινεζική εφημερίδα Ming Pao. H τιμή «τα σπάει» που θα λεγε η νεολαία.

Στοιχεία μεγάλης κινεζικής κτηματομεσιτικής εταιρείας, της Centaline Property, καταδεικνύουν την «τρέλα» αυτής της πώλησης, καθώς η τιμή ξεπέρασε ακόμη και το κόστος δεκάδων καλών σπιτιών στο Χονγκ Κονγκ. Για παράδειγμα διαμέρισμα 26 τ.μ., στην νεοσχεδιασμένη περιοχή Σα Τιν, άλλαξε ιδιοκτήτη με ένα ποσό γύρω στις 480.000 ευρώ.

Οι προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης να συγκρατήσει τις τιμές φορολογώντας την αγορά κατοικιών έχουν -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- πέσει στο κενό. Παράλληλα οι επενδυτές στρέφονται σε αγορές γραφειακών χώρων ή θέσεων στάθμευσης ελπίζοντας με αυτές τους τις επιχειρηματικές κινήσεις σε μεγάλα κέρδη στο εγγύς μέλλον.

Ένα κτίριο θέσεων στάθμευσης στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ για παράδειγμα πωλήθηκε τον προηγούμενο μήνα έναντι 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Henderson Land Development, με σχέδιο να χτιστεί εκεί ένα ουρανοξύστης γραφείων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...