199
Χορευτές υποδέχονται τους επισκέπτες που φτάνουν στην Αθήνα, με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Το Μπόλιγουντ κατέκτησε το «Ελευθέριος Βενιζέλος» [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2018, 16:57
Χορευτές υποδέχονται τους επισκέπτες που φτάνουν στην Αθήνα, με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Το Μπόλιγουντ κατέκτησε το «Ελευθέριος Βενιζέλος» [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2018, 16:57

Ενα πρωτότυπο χορευτικό δρώμενο τελέστηκε την Πέμπτη, του Αγίου Βαλεντίνου, στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου της Αθήνας, από τις 12:00 ως τις 13:30. Το παρουσίασε η 1η Ακαδημία Χορού Μπόλιγουντ που οι περισσότεροι γνώρισαν μέσα από τις εμφανίσεις της στο τηλεοπτικό παιχνίδι «Ελλάδα, έχεις ταλέντο».

Το δρώμενο ήταν μια πρωτοβουλία με τον τίτλο «Fly me to the moon» του «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο, σε συνεργασία με την πλατφόρμα σύγχρονου πολιτισμού ελculture, ταξιδεύει -εδώ και λίγα χρόνια- επιβάτες και κοινό, μέχρι το… φεγγάρι!

Πρόκειται για ένα νεανικό, πρωτότυπο και χαρούμενο πολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες, performances, happenings, διαδραστικούς διαγωνισμούς και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, από δημοφιλή μουσικά σχήματα και γνωστούς καλλιτέχνες, που… «προσγειώνονται» στο αεροδρόμιο.

Δείτε φωτογραφίες (ΑΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

Η ομάδα των χορευτών της ακαδημίας, με φαντασμαγορικά ινδικά κοστούμια, χάρισε μία θεαματική παράσταση, διανθισμένη από παραδοσιακά και μοντέρνα πολιτισμικά στοιχεία της Ινδίας.

Κεφάτος και ρυθμικός -και άλλοτε νοσταλγικός και ερωτικός- ο χορός Μπόλιγουντ είναι μια μίξη κλασικών ινδικών χορών, κινήσεων παραδοσιακών ανατολίτικων χορών, καθώς και στοιχείων σάλσα, φλαμένκο, τζαζ, χιπ χοπ, σύγχρονου χορού και μιούζικαλ και αφηγείται ιστορίες με έντονη θεατρικότητα. Η λέξη «Μπόλιγουντ» δημιουργήθηκε στη δεκαετία του ’70 από τις λέξεις «Bombay» και «Hollywood»,  χαρακτηρίζοντας τον ινδικό εμπορικό κινηματογράφο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...