229
Ο Νίκολα Γκρουέφσκι (φωτογραφία αρχείου) | GEORGI LICOVSKI / ΕΡΑ

Σκόπια: Φυλάκιση δύο ετών για τον πρώη πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 21:04
Ο Νίκολα Γκρουέφσκι (φωτογραφία αρχείου)
|GEORGI LICOVSKI / ΕΡΑ

Σκόπια: Φυλάκιση δύο ετών για τον πρώη πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 21:04

Σε φυλάκιση δυο χρόνων καταδικάστηκε την Τετάρτη από δικαστήριο των Σκοπίων ο τέως πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, για «χρηματισμό και προτροπή τέλεσης παράνομης πράξης».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο Ζόραν Ζάεφ, νυν πρωθυπουργός των Σκοπίων έδωσε στη δημοσιότητα 20.000 τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των οποίων και του Γκρουέφσκι. Σε μία από τις συνομιλίες του αποκαλύφθηκε η υπόθεση με την αγορά του πανάκριβου αυτοκινήτου.

Η καταδίκη, λοιπόν, αφορούσε στην αγορά θωρακισμένου, πολυτελούς αυτοκινήτου, υπόθεση για την οποία το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών και στον πρώην βοηθό υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Γκρουέφσκι, Γκόικο Πόποφσκι, που ήταν κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Για την ακρίβεια, αποδείχθηκε ότι το γραφείο του έκανε κατάχρηση δημοσίων πόρων σε ευρεία κλίμακα, αγοράζοντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- 300 οχήματα!

Το δικαστήριο αποφάσισε, επίσης, ότι εντός 15 ημερών οι καταδικασθέντες θα πρέπει να αποκαταστήσουν την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο από τις πράξεις τους.

Με τη δίκη του Νίκολα Γκρουέφσκι εγκαινιάζεται ο κύκλος εναντίον του ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί με βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του για υποθέσεις διαφθοράς αλλά και τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ο ίδιος ο Γκρουέφσκι δεν παρίστατο στη δίκη γιατί την ίδια ώρα καθόταν στο εδώλιο άλλου δικαστηρίου για άλλη δίκη, με τους συνηγόρους του να υποβάλουν έφεση.

Ο επί τρεις θητείες πρωθυπουργός, μετά την εκλογική ήττα του, τον περασμένο Δεκέμβριο, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου στο κόμμα του VMRO DPMNE, αλλά παραμένει βουλευτής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...