355
Ενα παρατημένο κουφάρι στο «νεκροταφείο» αεροπλάνων του Νιου Μέξικο, αλλά με αξία ανεκτίμητη | Iron Planet

Σε δημοπρασία το (σαράβαλο) τζετ του Ελβις Πρίσλεϊ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2018, 16:05
Ενα παρατημένο κουφάρι στο «νεκροταφείο» αεροπλάνων του Νιου Μέξικο, αλλά με αξία ανεκτίμητη
|Iron Planet

Σε δημοπρασία το (σαράβαλο) τζετ του Ελβις Πρίσλεϊ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2018, 16:05

Με μια πρώτη ματιά, αυτό το αεροπλάνο φαίνεται πως δεν αξίζει τίποτα.

Ξεκινώντας από τα βασικά, δεν έχει μηχανή. Το «κουφάρι» του, πια, είναι γεμάτο σκουριές. Εντάξει, διαθέτει ακόμα φαντεζί σαλόνι, αν και σκονισμένο. Βρίσκεται σε «νεκροταφείο» αεροπλάνων στο Νιου Μέξικο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά κοστίζει…  430.000 δολάρια. Και υπάρχει λόγος.

Αυτός, είναι εξαιρετικά σημαντικός: ανήκε, κάποτε, στον «Βασιλιά» Ελβις, ήταν το ιδιωτικό τζετ του. Και επειδή αξία αυτού του -άχρηστου, πια- αντικειμένου να είναι συναισθηματικά ανεκτίμητη, όταν θα βγει σε δημοπρασία αυτή η τιμή εκκίνησής του, λογικά, θα ανέβει ακόμα πιο πολύ.

Εκεί καθόταν ο Ελβις, σε παχύ βελούδο
Εδώ καθόταν ο Ελβις, σε παχύ βελούδο

Τι κι αν το αεροσκάφος, που κατασκευάστηκε το 1962, έχει βανδαλιστεί, καθώς κάποιοι έχουν ήδη αφαιρέσει τη μηχανή του και το κόκπιτ, μετατρέποντάς το σε ένα άχρηστο αντικείμενο; Από τη στιγμή που εκεί μέσα είχε μπει και ταξιδέψει ο Ελβις Πρίσλεϊ, υπάρχουν πάρα πολλοί που θέλουν να το κάνουν δικό τους.

O «Βασιλιάς» αγόρασε το Lockheed JetStar 1329 το 1962. Mετά τον θάνατό του εγκαταλείφθηκε. Πολλά χρόνια αργότερα, το 2017, συμπεριλήφθηκε σε λίστα δημοπρασίας, αλλά την τελευταία στιγμή αποσύρθηκε.

Το πιλοτήριό του είναι κατεστραμμένο
Το πιλοτήριό του είναι κατεστραμμένο

Τώρα, ανακοινώθηκε ότι μπήκε ξανά προς πώληση, για μια δημοπρασία η οποία θα πραγματοποιηθεί στο site του IronPlanet. Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι αποστολές προσφορών, με καταληκτική ημερομηνία αποδοχής τους την 27η Ιουλίου 2018.

Για την ακρίβεια, από το πρώτο 24ωρο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερα από 100 άτομα, ενώ υπολείπεται κάτι παραπάνω από ένας μήνας για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

Πολύ θα θέλαμε να ξέρουμε ποιοι μπήκαν εκεί - και, βασικά, τι έκαναν
Πολύ θα θέλαμε να ξέρουμε ποιοι μπήκαν εκεί – και, βασικά, τι έκαναν

Σε κάθε περίπτωση, οι φωτογραφίες από αυτό το ιδιωτικό αεροπλάνο είναι πραγματικά εντυπωσιακές.
Ο Ελβις δεν θα μπορούσε να πετάει με τίποτα λιγότερο.

Και είναι επίσης βέβαιο ότι η αποκατάσταση αυτού του αεροσκάφους θα απαιτήσει πάρα πολλά χρήματα. Και, εννοείται, υπερβολική αγάπη, εις μνήμην του τραγουδιστή που επηρέασε όσο λίγοι τη μουσική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...