213
Η υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης της Δανίας | REUTERS/Mathias Loevgreen Bojesen/Scanpix/File Photo

Σάλος στη Δανία με υπουργό που ανήρτησε σκίτσο του Μωάμεθ

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2017, 20:00
Η υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης της Δανίας
|REUTERS/Mathias Loevgreen Bojesen/Scanpix/File Photo

Σάλος στη Δανία με υπουργό που ανήρτησε σκίτσο του Μωάμεθ

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2017, 20:00

Eνα στιγμιότυπο από την οθόνη του τάμπλετ της, στην οποία ως φόντο διακρίνεται ένα σκίτσο του Μωάμεθ από τη σειρά που είχε προκαλέσει την οργή των Μουσουλμάνων όλου του κόσμου πριν από μία δεκαετία, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης της Δανίας, Iνγκερ Στόιμπεργκ.

Σύμφωνα με τον Independent, η ανάρτηση της υπουργού ήρθε ως αντίδραση στην απόφαση του μουσείου Skovgaard στο Βίμποργκ, να μην περιλάβει το συγκεκριμένο σκίτσο σε νέα έκθεση, με θέμα τη βλασφημία από την εποχή της Μεταρρύθμισης.

«Είναι απόφαση του μουσείου και έχουν κάθε δικαίωμα, αλλά νομίζω ότι είναι κρίμα», ανέφερε το σχόλιο της Σόιμπεργκ που συνόδευε τη φωτογραφία.

Σύμφωνα με την ίδια, έχει ορίσει ως φόντο το συγκεκριμένο σκίτσο, γιατί της θυμίζει ότι η Δανία είναι μία χώρα με ελευθερία του λόγου, η οποία περιλαμβάνει και το δικαίωμα της κριτικής στις θρησκείες.

«Ειλικρινά, πιστεύω ότι θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι για αυτά τα σκίτσα», είπε η Στόιμπεργκ.

Τρεις πρεσβείες της Δανίας είχαν δεχθεί επισκέψεις και τουλάχιστον 50 άτομα σκοτώθηκαν σε διαδηλώσεις στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία το 2006, όταν η δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten, δημοσίευσε σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ που πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα.

Η εικόνα που πόσταρε η υπουργός ήταν ένα από αυτά τα σκίτσα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...