306
|

Σάλος με την εικόνα του διαδηλωτή που πατάει το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 10:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/04/2018, 14:00

Σάλος με την εικόνα του διαδηλωτή που πατάει το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2018, 10:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/04/2018, 14:00

Πώς πατάς το σημαντικότερο νεότερο μνημείο της χώρας; Πώς πατάς ένα κενοτάφιο που συμβολίζει τους αιώνιους αγώνες των Ελλήνων; Πώς πατάς εκεί όπου κείτονται χιλιάδες νεκροί που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα; Δεν καταλαβαίνεις τι κάνεις; Και παίζεις και κομπολόι; Αυτές είναι μερικές από τις απορίες που έχει προκαλέσει μια φωτογραφία από την διαδήλωση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών της ΔΕΗ (συνεπικουρούμενους και από τη ΛΑ.Ε. και άλλα σωματεία) έξω από τη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτη, ενώ στην Ολομέλεια συζητείτο το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης.

Στη φωτογραφία εικονίζεται ένας άνδρας ο οποίος πατά με το πόδι του, με περίσσιο θράσος, πάνω στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

agnostos11_iefimerida

Ο συγκεκριμένος φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται το πού βρίσκεται ή τη σημασία του μνημείου, βεβηλώνοντάς το, αφού πατά πάνω, παίζοντας αμέριμνος με το κομπολόι του.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο άνδρας ήταν συνδικαλιστής της ΔΕΗ καθώς ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές του σωματείου.

Αργότερα ωστόσο o η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είπε ότι δεν ήταν συνδικαλιστής, ενώ η Ενωση Τεχνικών της εταιρείας εξέδωσε και ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο εικονιζόμενος δεν εργάζεται στη ΔΕΗ –άγνωστο πώς βρέθηκε πλάι σε συνδικαλιστές στη διαμαρτυρία τους κατά του επίμαχου νομοσχεδίου.

«Στη μεγάλη χθεσινή συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ στη Βουλή στην οποία συμμετείχαν εκτός από εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ και εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από άλλους εργασιακούς χώρους μπορεί δυστυχώς να υπάρξουν και απαράδεκτα φαινόμενα όπως συνέβη με την ασεβή στάση του συγκεκριμένου πολίτη στο κενοτάφιο στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ – ΔΕΗ καταδικάζει απερίφραστα και απόλυτα τέτοιου είδους πράξεις και τις θεωρεί άκρως προσβλητικές και εθνομηδενιστικές για όσους έχουν δώσει την ζωή και το αίμα τους για την σωτηρία της πατρίδα μας», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΗ.

Την εικόνα έσπευσε να σχολιάσει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, μέσω social media, έκανε λόγο για παρακμή της χώρας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...