377
Αλήστου μνήμης η περιβόητη φράση του Αριστείδη Μπαλτά «η αριστεία είναι ρετσινιά». Τώρα βέβαια ποιος έχει τη ρετσινιά είναι άλλη κουβέντα | ΙΝΤΙΜΕnews

Ιστορίες αριστερών «αρίστων»: Η καριέρα της συζύγου Μπαλτά στην Κτιριακές Υποδομές ΑΕ

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2017, 13:07
Αλήστου μνήμης η περιβόητη φράση του Αριστείδη Μπαλτά «η αριστεία είναι ρετσινιά». Τώρα βέβαια ποιος έχει τη ρετσινιά είναι άλλη κουβέντα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ιστορίες αριστερών «αρίστων»: Η καριέρα της συζύγου Μπαλτά στην Κτιριακές Υποδομές ΑΕ

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2017, 13:07

Πρώτη φορά Αριστερά, με την αριστεία να είναι ρετσινιά και το βόλεμα ημετέρων στο Δημόσιο να αποτελεί κανόνα. Αυτό το τρίπτυχο φαίνεται να εικονογραφεί η περίπτωση της συζύγου του πρώην υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, όπως την αποκαλύπτει η «Καθημερινή»

Την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα -στον καιρό του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ- ιστορία της ιεραρχικής ανέλιξης της συζύγου Μπαλτά φέρνει στο φως ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας στην «Κ». Σύμφωνα με το άρθρο, η Ευαγγελία Π. διορίστηκε πριν από αρκετά χρόνια σε δημοτική επιχείρηση στα Χανιά και όταν αποφάσισε να μετακομίσει στην Αθήνα, εξασφάλισε ως εκ θαύματος μία ευνοϊκότατη απόσπαση στη  ΔΕΠΑΝΟΜ (εταιρεία του Δημοσίου υπεύθυνη για την κατασκευή νοσοκομείων). Η ίδια βέβαια δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο (είχε σπουδάσει πολιτικές επιστήμες) αλλά ψιλά γράμματα θα πει κανείς…

Και πάλι όμως, όταν η ΔΕΠΑΝΟΜ συγχωνεύθηκε (ελέω τρόικας) με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και τη Θέμις Κατασκευαστική (τη δημόσια εταιρεία για την κατασκευή φυλακών) σε μία νέα εταιρεία υπό τον τίτλο  Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ), η θέση της έμεινε αλώβητη. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ η Ευαγγελία κατάφερε να μην απολυθεί καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, ενώ η νέα διοίκηση της ΚΤΥΠ (που εν τω μεταξύ είχε διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ) την έκανε και διευθύντρια Ακίνητης Περιουσίας της εταιρείας.

Οι φιλοδοξίες της ωστόσο, παρά τη διευθυντική θέση, δεν έμειναν εκεί, καθώς λίγο καιρό αργότερα διεκδίκησε νέα αύξηση των απολαβών της  καταθέτοντας στο Δ.Σ. της ΚΤΥΠ ένα εντελώς άσχετο με τη θέση της μεταπτυχιακό, προκειμένου να εξασφαλίσει -όπως και τελικά έγινε- το σχετικό επίδομα (αν και αυτό απαγορεύεται ρητά από τον νόμο, που απαιτεί το μεταπτυχιακό να έχει συνάφεια με τη θέση πρόσληψης του αιτούντος).

Ο δημοσιογράφος επικαλείται στο ρεπορτάζ του σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΚΤΥΠ, όπου αναγράφεται ότι «διαπιστώνεται συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών “Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας” με το αντικείμενο της απασχόλησής της ως προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ακίνητης Περιουσίας» και έτσι κατατάσσεται (και μάλιστα από 1/1/16) σε νέο μισθολογικό κλιμάκιο. Και αύξηση δηλ., και αναδρομικά!

Σύμφωνα πάντα με τον δημοσιογράφο η σούπερ καριερίστα Ευαγγελία δεν είναι άλλη από τη σύζυγο του Αριστείδη Μπαλτά, ενώ μία ακόμη «λεπτομέρεια» που προκαλεί εντύπωση για το πώς τα φέρνει μερικές φορές η ζωή (και η τύχη) είναι ότι στο βιογραφικό του πρώην υπουργού Παιδείας φιγουράρει το πέρασμά του ως καθηγητής στο μεταπτυχιακό μάθημα Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας.  Ω,  μα τι σύμπτωση!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...