248
Ο διάσημος σκηνοθέτης | Shutterstock

Ρομάν Πολάνσκι: Το κίνημα #MeToo είναι μαζική υστερία και υποκρισία

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2018, 20:54
Ο διάσημος σκηνοθέτης
|Shutterstock

Ρομάν Πολάνσκι: Το κίνημα #MeToo είναι μαζική υστερία και υποκρισία

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2018, 20:54

“Μαζική υστερία” και “υποκρισία” χαρακτήρισε το κίνημα #MeToo ο γαλλοπολωνός σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πολωνέζικη έκδοση του περιοδικού Newsweek.

“Μου φαίνεται ότι πρόκειται για μαζική υστερία, του είδους που σημειώνονται στις κοινωνίες από καιρού εις καιρόν”, είπε ο 84χρονος σκηνοθέτης.

Ο Πολάνσκι έδωσε την απάντηση αυτή για το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στον επαγγελματικό χώρο, πριν γίνει γνωστή η αποβολή του από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, στις 3 Μαΐου. Αφορμή για την απόφαση αυτή της Ακαδημίας ήταν η αποπλάνηση μιας 13χρονης από τον σκηνοθέτη το 1977.

Τα φαινόμενα αυτά “κάποιες φορές παίρνουν πολύ πιο δραματική τροπή, όπως στη Γαλλική Επανάσταση ή τη Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στη Γαλλία (σ.σ. τη σφαγή των Διαμαρτυρόμενων το 1572) και κάποιες φορές λιγότερο αιματηρή, όπως το 1968 στην Πολωνία (σ.σ. φοιτητική εξέγερση και αντισημιτική εκστρατεία) ή ο μακαρθισμός στις ΗΠΑ”, υποστήριξε ο Πολάνσκι.

“Όλοι, ουσιαστικά υποκινούμενοι από τον φόβο, αναγκάζονται να ενταχθούν σ’ αυτό το κίνημα. Όταν το βλέπω, μου θυμίζει τον θάνατο ενός βορειοκορεάτη ηγέτη, για τον οποίο έκλαιγαν τρομερά όλοι και κάποιοι έκλαιγαν τόσο δυνατά που δεν μπορούσες να συγκρατήσεις τα γέλια σου”, συνέχισε.

“Δηλαδή, πρόκειται απλά για υποκρισία;” ρωτάει ο δημοσιογράφος. “Κατά την άποψή μου είναι εντελώς υποκρισία”, απαντά ο Πολάνσκι.

Όταν ρωτήθηκε αν παρακολουθεί τις ταινίες που γυρίζονται στο Χόλιγουντ, ο σκηνοθέτης δεν μάσησε τα λόγια του. “Μερικές φορές, αλλά πρόκειται για σκουπίδια τόσο τερατώδη που μου είναι δύσκολο να τις παρακολουθήσω μέχρι το τέλος” είπε, εκθειάζοντας τις ταινίες που γυρίζονται σήμερα στην Πολωνία οι οποίες “του αρέσουν πολύ”.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...