198
Εκατοντάδες άτομα παρακολούθησαν την ιστορική εκτόξευση του πυραύλου PSLV-C37 που μετέφερε τους 104 δορυφόρους | Reuters

Ρεκόρ εκτόξευσης δορυφόρων έκανε η Ινδία

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2017, 11:39
Εκατοντάδες άτομα παρακολούθησαν την ιστορική εκτόξευση του πυραύλου PSLV-C37 που μετέφερε τους 104 δορυφόρους
|Reuters

Ρεκόρ εκτόξευσης δορυφόρων έκανε η Ινδία

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2017, 11:39

Η Ινδία θέλει να αποτελέσει ένα νέο και ισχυρό παίκτη στην παγκόσμια διαστημική βιομηχανία και τα τελευταία χρόνια κάνει σημαντικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση. Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Indian Express την Τετάρτη από το διαστημικό κέντρο βρίσκεται στο κρατίδιο Άντρα Πραντές, στη νότια Ινδία, εκτοξεύτηκε με επιτυχία ο πύραυλος του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικών Ερευνών Polar Satellite Launch Vehicle PSLV-C37. O πύραυλος μετέφερε 104 δορυφόρους. Το προηγούμενο ρεκόρ μαζικής αποστολής είχε η Ρωσία με 37 δορυφόρους το 2014.

Μεταξύ των δορυφόρων που εκτοξεύτηκαν με τον ινδικό πύραυλο, είναι και ο δορυφόρος Cartosat 2 που ανήκει στην Ινδία και θα πραγματοποιήσει προηγμένες παρατηρήσεις και χαρτογραφήσεις της Γης. Η πλειοψηφία των δορυφόρων ανήκουν στην αμερικανική εταιρεία Planet και θα ενσωματωθούν στον στόλο δορυφόρων της εταιρείας που πραγματοποιούν αποστολές χαρτογράφησης της Γης.

Την εξέλιξη χαιρέτησε και ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι: «Η Ινδία χαιρετά τους επιστήμονές της. Είναι μια στιγμή υπερηφάνειας για την επιστημονική μας κοινότητα και το έθνος.». Ο ινδός πρωθυπουργός έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει τη βούλησή του να ενισχύσει το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας και να πάρει μερίδιο από μία αγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα το Νέο Δελχί δηλώνει έτοιμο για αποστολή στην Αφροδίτη.

Δείτε το βίντεο της εκτόξευσης:

https://youtu.be/OyJ2x8HyuqM

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...