217
Ο Ραχόι δεν θεωρεί συνομιλητή του τον Πουτζδεμόν αλλά την επικεφαλής των Ciudadanos που ήρθαν πρώτο κόμμα στις καταλανικές εκλογές | REUTERS/Paul Hanna

Ραχόι σε Πουτζδεμόν: Δεν μιλάω μαζί σου – Συνομιλητής μου μόνο η Αριμάδας

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2017, 16:21
Ο Ραχόι δεν θεωρεί συνομιλητή του τον Πουτζδεμόν αλλά την επικεφαλής των Ciudadanos που ήρθαν πρώτο κόμμα στις καταλανικές εκλογές
|REUTERS/Paul Hanna

Ραχόι σε Πουτζδεμόν: Δεν μιλάω μαζί σου – Συνομιλητής μου μόνο η Αριμάδας

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2017, 16:21

O Κάρλες Πουτζδεμόν μπορεί να δήλωσε έτοιμος για συνομιλίες με τον Μαριάνο Ραχόι, μετά την ετυμηγορία της κάλπης στην Καταλονία, ο ισπανός πρωθυπουργός ωστόσο απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Υπογραμμίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νίκη των αυτονομιστών στην εκλογική αναμέτρηση, ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με τον Ραχόι εκτός ισπανικού εδάφους.

«Είμαι ανοικτός σε συνάντηση με τον Ραχόι στις Βρυξέλλες ή σε άλλη χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν θα είναι η Ισπανία», δήλωσε ο Πουτζδεμόν σε τηλεοπτική του ομιλία από τη βελγική πρωτεύουσα.

Κληθείς να απαντήσει στην πρόταση Πουτζδεμόν, ο ισπανός πρωθυπουργός έσπευσε να διευκρινίσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη, ότι «το πρόσωπο με το οποίο πρέπει να συνομιλήσω είναι αυτό που κέρδισε τις εκλογές, δηλ. η (Ινές) Αριμάδας», επικεφαλής της λίστας των Ciudadanos».

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Μαριάνο Ραχόι είπε πάντως ότι θα κάνει μία προσπάθεια να συνομιλήσει με την νέα καταλανική κυβέρνηση.

Όπως εκτίμησε, οι καταλανοί αυτονομιστές συνεχίζουν να χάνουν σε υποστήριξη, αλλά λιγότερο από όσο θα ήθελε η Μαδρίτη, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η Καταλονία εισέρχεται σε μία περίοδο διαλόγου. Πρωταρχική ευθύνη όλων των κομμάτων είναι να εργαστούν από κοινού για την επανόρθωση της κατακερματισμένης περιοχής της Καταλονίας, τόνισε και  προειδοποίησε ότι δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε κίνηση για την παραβίαση του ισπανικού Συντάγματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...