208
Καταιγίδες αναμένονται και στο λεκανοπέδιο Αττικής | Intimenews / Γιώργος Μπαμπουκος

Ραγδαία μεταβολή του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2017, 09:16
Καταιγίδες αναμένονται και στο λεκανοπέδιο Αττικής
|Intimenews / Γιώργος Μπαμπουκος

Ραγδαία μεταβολή του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2017, 09:16

Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από το πρωί της Πέμπτης, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Η αλλαγή του καιρού έχει γίνει ήδη αισθητή στα δυτικά της χώρας,  ενώ μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί σε όλο το Ιόνιο (πλην Κέρκυρας), τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την κεντρική Μακεδονία. Το βράδυ αναμένεται να επηρεαστούν οι περισσότερες περιοχές σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Στην Κεφαλονιά βρέχει καταρρακτωδώς από νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες (κατά τόπους ισχυρές) προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και για τη Θεσσαλονίκη, με βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Το θερμόμετρο θα φθάσει μέχρι τους 30 βαθμούς Κελσίου

Την Παρασκευή θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός στα βορειοανατολικά της χώρας με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...