292
Ο Ορμπισον, με τα χαρακτηριστικά γυαλιά του, στο ξεκίνημα της καριέρας του, το 1958 | H V Drees/Getty Images

Πώς ο Ρόι Ορμπισον θα δώσει ξανά συναυλίες – 30 χρόνια από τον θάνατό του

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 15:50
Ο Ορμπισον, με τα χαρακτηριστικά γυαλιά του, στο ξεκίνημα της καριέρας του, το 1958
|H V Drees/Getty Images

Πώς ο Ρόι Ορμπισον θα δώσει ξανά συναυλίες – 30 χρόνια από τον θάνατό του

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 15:50

Ο Μπομπ Ντίλαν έλεγε ότι η φωνή του Ρόι Ορμπισον μπορεί να συγκινήσει ακόμη και νεκρούς και λίγο ως πολύ μαζί του συμφωνούσαν πολλοί από τους μεγαλύτερους ρόκερ.

Αυτή η φωνή -και όχι μόνο- πρόκειται να αναστηθεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Ακόμη περισσότερο, ο Ορμπισον θα αρχίσει μια εικονική περιοδεία στη Βρετανία, τριάντα χρόνια μετά τον θάνατό του.

Μεμονωμένες «εμφανίσεις» τραγουδιστών που έχουν φύγει από τη ζωή έχουν γίνει και στο παρελθόν. Το 2012 ο ράπερ Τουπάκ Σακούρ είχε εμφανιστεί στο φεστιβάλ Coachella ενώ το 2014 ο Μάικλ Τζάκσον είχε τραγουδήσει στην τελετή των βραβείων του Billboard.

Ωστόσο, τώρα θα είναι η πρώτη φορά κατά την οποία ένας τραγουδιστής που έχει πεθάνει θα κάνει μια μεταθανάτια περιοδεία σαν ολόγραμμα.

Οπως γράφει η βρετανική Telegraph ο Ορμπισον θα συνοδεύεται από τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα, η οποία θα αποδίδει κάποια από τα πιο γνωστά του τραγούδια, όπως το «Pretty Woman» ή το «Only The Lonely» και το «Crying».

Η τεχνική με την οποία θα επανεμφανιστεί ο Ορμπισον είναι και αυτή ιδιαίτερη. Αποσπάσματα από παλιό υλικό θα περάσουν από ψηφιακή επεξεργασία για να δημιουργήσουν μια νέα σκηνική παρουσία.

Η περιοδεία θα αρχίσει από το Κάρντιφ στις 8 Απριλίου και θα συνεχίσει σε μεγάλες πόλεις όπως το Μπέρμπιγχαμ, το Μάντσεστερ, η Γλασκώβη, το Λιντς και, βέβαια, το Λονδίνο.

Το όλο εγχείρημα έχει την υποστήριξη της οικογένειας του Ορμπισον που επισημαίνει ότι τη σύνδεση ροκ και ορχηστρικής μουσικής την είχε καθιερώσει και ο τραγουδιστής.

Εξαιρετικά επιτυχημένος στις ΗΠΑ στη δεκαετία του ’60, ο Ορμπισον τα τελευταία χρόνια της ζωής του μετείχε στους Traveling Wilburys μαζί με τον Μπομπ Ντίλαν, τον Τζορτζ Χάρισον από τους Beatles, τον Τομ Πέτι, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή και τον Τζεφ Λάιν των ELO.

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 52 ετών το 1988 από καρδιακή προσβολή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...