340
|

Πώς ο ΟΠΑΠ «ανοίγει» νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα

Protagon Team 15 Ιουνίου 2017, 16:26

Πώς ο ΟΠΑΠ «ανοίγει» νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα

Protagon Team 15 Ιουνίου 2017, 16:26

Ενα νέο κεφάλαιο έχει ανοίξει για τις 20 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ. Οι δυο πρώτοι μήνες υλοποίησης του προγράμματος, με σεμινάρια και στρατηγική καθοδήγηση από υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, έχουν αρχίσει ήδη να αποδίδουν καρπούς. Οι επιχειρηματίες εφαρμόζουν στην πράξη την πολύτιμη τεχνογνωσία που λαμβάνουν προκειμένου να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και κυρίως να αποκτήσουν ισχυρή παρουσία στις διεθνείς αγορές.

Η νανοτεχνολογία στην υπηρεσία του καταναλωτή

Η εταιρεία NanoPhos είναι μια από τις 20 επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ.  Πρόκειται για μια σύγχρονη επιχείρηση που αξιοποιεί την επιστήμη της νανοτεχνολογίας, σχεδιάζει, παράγει και εμπορεύεται «έξυπνα» προϊόντα επιχρισμάτων και χρωμάτων, που χρησιμοποιούνται στη δόμηση και τη ναυτιλία. Τα προϊόντα νανοτεχνολογίας αποτελούν επανάσταση στο χώρο της ιατρικής, των βιομηχανικών διεργασιών, στην ενέργεια και το περιβάλλον. Η εταιρεία NanoPhos κάνει εξαγωγές σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο. «Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα μας βοήθησε όχι μόνο να εντοπίσουμε πιθανές αδυναμίες, αλλά να τονώσουμε ακόμα περισσότερο τις ικανότητές μας έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη και δυνατότερη παρουσία στη διεθνή αγορά», τονίζει ο CEO της εταιρείας Ιωάννης Αραμπατζής.

«4 τροχοί» με απολυτή ασφάλεια και πιστοποίηση

Μια ακόμα εταιρεία του προγράμματος είναι η Spotawheel που αποτελεί την πρώτη online εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της περιλαμβάνεται η πρωτοποριακή υπηρεσία επιτόπιας πιστοποίησης μέσω της Spotmechanic. Ο CEO και συνιδρυτής της Spotawheel, Χάρης Αρβανίτης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Επιχειρηματική Ανάπτυξη του ΟΠΑΠ μας έχει εκπλήξει πάρα πολύ θετικά.  Έχουμε λάβει απίστευτα σημαντικές ευκαιρίες για mentoring,  εκπαίδευση και δικτύωση από καταξιωμένους επιχειρηματίες της αγοράς. Είναι ένα ευέλικτο  πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας».


Ολοκληρωμένη υποστήριξη στις επιχειρήσεις από τον ΟΠΑΠ

Η υλοποίηση του προγράμματος Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ γίνεται σε συνεργασία με τον διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor και προχωρά με εντατικούς ρυθμούς. Η στήριξη που παρέχει στις 20 συμμετέχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ουσιαστική και εστιάζει σε αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη για να προχωρήσουν μπροστά: Ολοκληρωμένη καθοδήγηση, εκπαιδευτικά σεμινάρια, πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και διεθνείς αγορές, καθώς και δράσεις δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...