393
Η Emirates δημιούργησε τις πρώτες θέσεις με εικονικά παράθυρα | Emirates

Θα ταξίδευες με αεροπλάνο χωρίς παράθυρα; Η Emirates προτείνει εικονικά φινιστρίνια

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2018, 19:08
Η Emirates δημιούργησε τις πρώτες θέσεις με εικονικά παράθυρα
|Emirates

Θα ταξίδευες με αεροπλάνο χωρίς παράθυρα; Η Emirates προτείνει εικονικά φινιστρίνια

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2018, 19:08

H αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Emirates, είναι γνωστή για το πολυτελές περιβάλλον που προσφέρει στους επιβάτες της. Σύντομα η εταιρεία θα προσφέρει και μια μοναδική εμπειρία αφού ανακοίνωσε ότι σύντομα σε ορισμένα αεροσκάφη της δεν θα υπάρχουν αληθινά αλλά… εικονικά παράθυρα. Τα εικονικά παράθυρα θα προβάλλουν τη θέα έξω από το σκάφος στους επιβάτες. Αυτό θα επιτυγχάνεται μέσω ενός συστήματος που θα αποτελείται από κάμερες με τεχνολογία οπτικών ινών. H εταιρεία παρουσίασε μάλιστα και έξι καμπίνες VIP οι οποίες ενσωματώνουν αυτά τα εικονικά παράθυρα.

Ενα βίντεο για τα εικονικά παράθυρα στα σκάφη της Emirates:

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Emirates Τιμ Κλαρκ, τα αληθινά παράθυρα αυξάνουν το βάρος των αεροσκαφών και μειώνουν την ταχύτητα τους, άρα το όλο θέμα είναι ζήτημα λειτουργικού κόστους ανά πτήση.

Τα στελέχη της Emirates υποστηρίζουν ότι η ύπαρξη των συμβατικών παραθύρων στα αεροσκάφη απαιτεί μια σειρά από δομικές και σχεδιαστικές παρεμβάσεις η παρουσία των οποίων αυξάνει σε ποσοστό 50% το βάρος ενός σκάφους, ποσοστό που ακούγεται πραγματικά εξαιρετικά υψηλό αν πράγματι ισχύει. Η έλλειψη των παραθύρων εκτός από την αύξηση της ταχύτητας θα σημαίνει παράλληλα μικρότερη κατανάλωση καυσίμων και κατ’ επέκταση θα κάνει τα αεροσκάφη πιο φιλικά στο περιβάλλον.

(φωτό: Emirates)
(φωτό: Emirates)

Οπως αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο abc, στόχος της Emirates είναι μέσα στην επόμενη 20ετία όλα τα αεροσκάφη της να διαθέτουν αποκλειστικά εικονικά παράθυρα. «Η θέα στα εικονικά παράθυρα θα είναι πιο εντυπωσιακή από το να την έβλεπε ένας επιβάτης με τα ίδια του τα μάτια» υποστηρίζει ο Κλαρκ.

Η Emirates θέλει να προσφέρει στους επιβάτες υπηρεσίες όπως το youtube και το Netflix. Credit: Emirates
Η Emirates θέλει να προσφέρει στους επιβάτες υπηρεσίες όπως το youtube και το Netflix (φωτό: Emirates)

Ειδικοί στην ασφάλεια των αερομεταφορών στο άκουσμα της είδησης αναφέρουν ότι η ιδέα είναι ενδιαφέρουσα αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχουν κάποια παράθυρα σε συγκεκριμένα σημεία του σκάφους όπως στις εξόδους κινδύνου αλλά και στα σημεία κοντά στις μηχανές και τα φτερά του σκάφους ώστε να μπορεί να υπάρχει οπτική επαφή σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα εκεί. Θα πρέπει επίσης να υπάρξει πρόβλεψη για τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κλειστοφοβίας. Τέλος η Emirates ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει στο κοντινό μέλλον στους επιβάτες υπηρεσίες ψυχαγωγίες όπως το Netflix και το Youtube.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...