561
|

«Πρώτο Θέμα» εναντίον Βαξεβάνη μετά το δημοσίευμα για τον Θέμο Αναστασιάδη

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2017, 20:59

«Πρώτο Θέμα» εναντίον Βαξεβάνη μετά το δημοσίευμα για τον Θέμο Αναστασιάδη

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2017, 20:59

Σκληρή κόντρα μεταξύ του «Πρώτου Θέματος» και της εφημερίδας «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη, η οποία είχε παρουσιάσει την περασμένη Κυριακή άρθρο με τίτλο «Οι αποκαλύψεις του Documento για “Πρώτο Θέμα” και Θέμο – Το κόλπο των 31 εκατομμυρίων ευρώ». «Από 100.000 ευρώ, Θέμος Αναστασιάδης, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και Τάσος Καραμήτσος βρέθηκαν να έχουν στην τσέπη, μετά από τρία χρόνια που έφτιαξαν το “Πρώτο Θέμα”, 31 εκατομμύρια ευρώ. Πώς;».

Αυτό ρωτούσε, ανάμεσα στα υπόλοιπα, το ρεπορτάζ που οδήγησε στο να εκδώσουν σκληρή ανακοίνωση-απάντηση οι δημοσιογράφοι του «Πρώτου Θέματος». Στη διαμάχη παρενέβη και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, που ζήτησε τη διερεύνηση των τηλεφωνικών αρχείων του Κώστα Βαξεβάνη.

Η απάντηση των δημοσιογράφων του «Πρώτου Θέματος» ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Το “Πρώτο Θέμα”, Κωστάκη, πέτυχε ως εφημερίδα γιατί δεν ξερόγλειφε κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς, όπως εσύ. Εμείς δεν δουλεύαμε στην ΕΡΤ του Γιωργάκη που εισέπραξες 1,5 εκατ. ευρώ εν καιρώ μνημονίου. Εμείς δεν κρύψαμε ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ και δεν γίναμε υπάλληλοι του εργολάβου Καλογρίτσα. Ούτε είχαμε… καλές πηγές στην ΚΥΠ όπως εσύ. Δεν φταίμε εμείς αν δεν πουλάς ούτε μια εφημερίδα ανά περίπτερο στην Ελλάδα. Κανονικά, δεν έχει την παραμικρή σημασία τι λέει και τι γράφει ο Βαξεβάνης –το αποδεικνύουν άλλωστε οι ανύπαρκτες πωλήσεις της εφημερίδας- που διευθύνει για λογαριασμό του εργολάβου Καλογρίτσα. Του απαντάμε όμως για να το ακούσουν τα αφεντικά του και οι πολιτικοί του φίλοι, που επιμένουν στην πολεμική κατά του Τύπου, όταν αυτός δεν είναι αρεστός στην εξουσία τους. Μόλις του έκοψαν την κάνουλα από την ΕΡΤ, μεταπήδησε, αναμένοντας τα αντίστοιχα οφέλη, στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ και βρήκε τον εργολάβο Καλογρίτσα για να του χρηματοδοτήσει εφημερίδα. Αλήθεια, αφού είναι τόσο καλός στα ρεπορτάζ, θα δημοσιεύσει κάποια στιγμή για τα βοσκοτόπια, που εμφάνισε το αφεντικό του ως ενέχυρο για τηλεοπτικό κανάλι;».
Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα-απάντηση του «Πρώτου Θέματος», εδώ.

Τη διερεύνηση των τηλεφωνικών αρχείων του Κώστα Βαξεβάνη ζήτησε την Τρίτη, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

«Σε σημερινό του άρθρο στον διαδικτυακό τόπο www.koutipandoras.gr ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Βαξεβάνης σε μια αντιδικία του με τον δημοσιογράφο κ. Θέμο Αναστασιάδη και την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, προανήγγειλε φορολογικούς και δικαστικούς ελέγχους εναντίον της εφημερίδας.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είσαι αυτός που θα απολογηθείς για το πόσα κουπόνια τύπωνες, πόσα μοίραζες και πόσα εμφανίζονταν στα ταμεία του Μαρινόπουλου. Γιατί όπως εσύ καλά ξέρεις, το κάθε κουπόνι είναι χρήμα και όποιος το τύπωνε πρέπει να ελεγχθεί για μαύρο χρήμα. Και θα ελεγχθεί σύντομα”.

Από το παραπάνω δημοσίευμα προκύπτει η εντύπωση ότι υφίσταται οργανωμένος παρακρατικός μηχανισμός με την εμπλοκή του συγκεκριμένου ή άλλων δημοσιογράφων, οι οποίοι συναλλάσσονται κρυφά με παράγοντες της Δικαιοσύνης και των Ελεγκτικών Αρχών. Ως εκ τούτου, τα δημοσιεύματα αυτά ενδεχομένως λειτουργούν ως μοχλός πίεσης, και αν οι εκβιαζόμενοι δεν υποκύψουν τότε επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια τους η απειλή της επέμβασης των Ελεγκτικών Αρχών. Επειδή και μόνο η υπόνοια ύπαρξης τέτοιου παρακρατικού μηχανισμού βλάπτει σοβαρά τις δημοκρατικές μας ελευθερίες, είναι απαραίτητη οργανωμένη έρευνα του κράτους ώστε να διαλυθεί κάθε τέτοια υποψία.

Συνεπώς, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Σκοπεύετε να ελέγξετε με ποιον τρόπο ο δημοσιογράφος κ. Βαξεβάνης μπορεί να προαναγγέλλει έρευνες των Ελεγκτικών Αρχών έναντι του οιοσδήποτε από τα δημοσιεύματά του;

Θα ήταν σκόπιμο να ερευνηθούν τα αρχεία των τηλεφωνικών κλήσεων του κ. Βαξεβάνη για να διαπιστωθεί αν έχει προνομιακές ή άλλους είδους σχέσεις με δικαστικούς ή άλλους παράγοντες,

Εάν αποδειχθεί ότι πράγματι Ελεγκτικές Αρχές είναι σε προσωπική συνεννόηση μαζί του και τα δημοσιεύματα λειτουργούν εκβιαστικά, πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τους επίορκους;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...