248
Η Τερέζα Μέι πηγαίνει πόρτα-πόρτα να μαζέψει ψήφους μαζί με την υποψήφια στην έδρα της μονοεδρικής περιφέρειας Ιλινγκ Τζόι Μόρισεϊ | REUTERS/Toby Melville

Η Τερέζα Μέι τρέχει να κρατήσει το δημοσκοπικό προβάδισμα του 9%

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2017, 09:59
Η Τερέζα Μέι πηγαίνει πόρτα-πόρτα να μαζέψει ψήφους μαζί με την υποψήφια στην έδρα της μονοεδρικής περιφέρειας Ιλινγκ Τζόι Μόρισεϊ
|REUTERS/Toby Melville

Η Τερέζα Μέι τρέχει να κρατήσει το δημοσκοπικό προβάδισμα του 9%

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2017, 09:59

Αν και σχετικά μειωμένο, το προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών στη Βρετανία παραμένει. Αυτό έδειξε νέα δημοσκόπηση που έλαβε μάλιστα υπ’ όψιν και τη δημοσίευση των προεκλογικών προγραμμάτων των δύο μεγάλων κομμάτων.

Η τηλεφωνική έρευνα της Survation που έγινε στο διάστημα 19-20 Μαΐου δείχνει ότι οι Συντηρητικοί της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι συγκεντρώνουν το 43% έναντι 34% των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η διαφορά είναι περιορισμένη στο μισό σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα στις 15 Μαΐου, με τους Τόρι να χάνουν πέντε μονάδες και αντίστοιχα του Εργατικούς να κερδίζουν και αυτοί πέντε μονάδες.

Αμετάβλητα είναι ακόμη τα ποσοστά για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και το εθνικιστικό, αντιευρωπαϊκό UKIP στο 8% και το 4% αντίστοιχα.

Η νέα έρευνα έγινε μετά τη δημοσίευση των προεκλογικών μανιφέστων των δύο κομμάτων.

Συνδυάζοντας τα ευρήματα αυτής της έρευνας με άλλες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μπορεί η πρωτιά των Συντηρητικών να μην αμφισβητείται, ωστόσο η ευρεία νίκη με διψήφιο ποσοστό διαφοράς φαίνεται να απομακρύνεται σαν προοπτική.

Οι Συντηρητικοί, εν τω μεταξύ, καλούνται να υπερασπιστούν θέσεις της κυβέρνησης που ενδέχεται να τους φέρουν σε αντίθεση με τμήματα που παραδοσιακά τους στηρίζουν, γράφει το Reuters. Ενα από από αυτά, η μείωση κάποιων διευκολύνσεων για ηλικιωμένους, την ώρα που έρευνες δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι θεωρούν ότι οι Εργατικοί είναι αυτοί που έχουν τις καλύτερες πολιτικές για την τρίτη ηλικία.

Οι εκλογές διεξάγονται στις 8 Ιουνίου ενώ στις 19 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για το Brexit που θα ολοκληρωθούν -καλώς εχόντων των πραγμάτων- το φθινόπωρο του 2018.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...